Hoe gaat het met de S&P500 optiepositie van Bas?

Tijdens de Masterclass ‘Volg een pro: LIVE handelen + achteraf updates ontvangen‘ van afgelopen dinsdag heb ik een positie ingenomen op de S&P 500 index (SPX), die ik in dit artikel nog kort toelicht.

Als voorbereiding voor deze Masterclass had ik een drietal trades uitgewerkt. Voor zowel Apple als Facebook wilde ik een putspread schrijven omdat we in een sterke uptrend zitten en beide fondsen een lichte terugval hebben laten zien. Op de dag dat ik de trades wilde innemen, noteerden beide fondsen ongeveer 2% hoger en was de edge weg waardoor ik ervoor koos om geen posities op te zetten. Soms is wachten de beste trade!

Op de S&P 500 index heb ik wel een trade uitgevoerd, dit betreft de putspread op de S&P 500 index met expiratie op 22 december. De 2500 – 2480 putspread hebben wij verkocht is op $0,95. Het plan hierachter is om wekelijks een 20 punten wijde putspread te schrijven (bij voorkeur na een downdag en anders in ieder geval op vrijdag) voor ongeveer $ 1 premie met een looptijd van ongeveer 30 dagen.

Dit betekent in de praktijk dat je meestal zo’n 100 punten onder de at-the-money strike ligt en de short strike een delta heeft van ongeveer 8 of 9. Ik leg meteen een GTC order in om deze spread terug te kopen voor $0,20. De stoploss voor deze spread ligt op $3.

Het idee hierachter is dat in maximaal 9% van de gevallen de short strike ook wordt bereikt (maar aangezien onze stoploss een stuk dichterbij ligt, zullen wij iets vaker tegen onze stoploss aanlopen) maar dat wij in veel gevallen een winst zullen noteren. Het rendement op jaarbasis moet tussen de 20 en 25% liggen en de gemiddelde trade duurt 13 dagen.

Bas Snelders

Bas Snelders

Market maker
Meer:
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker