TA: ‘Actiemoment in Akzo Nobel?’

Beleggers in aandelen Akzo Nobel zien vandaag de beurskoers omhoog schieten, maar lezen ook dat de hardste klap nog moet kopen. Welke actie past hierbij?

Akzo Nobel op weekbasis vanaf april 2010 (logaritmische schaal)

Het beantwoorden van fundamentele beleggingsvraagstukken behoort niet tot de competentie onder de chartisten. Natuurlijk heeft de beurskoers dit jaar te lijden gehad van de plotselinge stilstand in de economische activiteiten in de wereld om het coronavirus de kop in te drukken. De beurskoers is recent weer redelijk hersteld van de vrije val, maar de meerjarige stijgende trend is helaas wel verlaten. Of de ‘hardste klap’ nog moet komen vraagt om voorspelkracht. De grafieken voorspellen niet, maar tonen met behulp van trendlijnen wat wijsheid is om wel of niet te doen. De trendbreuk wijst dit jaar op een verandering. De opleving naar de bodem van 2018 biedt dan ook uitgelezen kansen om te anticiperen op een gewijzigde trend en het gezegde dat een oude steun de nieuwe weerstand wordt.

ASM International in 2020 op dagbasis

ASM International in 2020 op dagbasis

Het aandeel ASM International (ASMI) is hard op weg om na de recente koersdaling in beurswaarde te verdubbelen. De koersontwikkeling laat na het dieptepunt in maart dit jaar een proces van hogere bodems zien in de dagelijkse candles. Het intraday dieptepunt van dinsdag 21 april ligt bijvoorbeeld lager dan het intraday dieptepunt van heden en van afgelopen maandag. Dat betekent dat er V-vorm in een reeks van drie opeenvolgende laagste intraday noteringen is ontstaan. Deze ‘V’-vorm ligt hoger dan de dieptepunten die gesignaleerd worden op 15 april jl. bij € 91,40 respectievelijk € 81,66 op 3 april dit jaar. Zolang dit proces niet wordt verstoord is de kortetermijn trend stijgend ondanks het bearish stijgende wigpatroon.

iShares Global 100 ETF vanaf 2017 + 20/120/200-daags gemiddelden

iShares Global 100 ETF vanaf 2017 + 20/120/200-daags gemiddelden

Veel beleggers vragen zich af of de bodem in de aandelenmarkten dit jaar is gezet. Het scherpe koersherstel in iShares Global 100 ETF (IOO) genoteerd in US dollars voedt de hoop dat een herstel naar de koerstop van dit jaar mogelijk moet zijn. In het tempo van de recente koersstijging zou dit laatste met gemak moeten kunnen. Problematisch is het koersplafond in deze wereldwijd gespreide aandelentracker dat is ontstaan na de koerstop van eind januari 2018. Er zijn nadien diverse correcties geweest die telkens stuk liepen bij een koersniveau vlak boven $ 49. Het opwaarts koers-potentieel is relatief klein ten opzichte van de terugvalrisico’s naar de paniekbodem rond $ 40. Daar komt bij dat vanaf komende maand de statistisch zwakke zesmaand’s beursperiode terugkeert.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×