TA: ‘Adyen en IMCD technisch bekeken’

De aandelen van kabelbedrijf Altice en verlichtingsbedrijf Signify verlaten de Nederlandse hoofdindex. De aandelen van betalingsverwerker Adyen en de chemicaliën-handelaar IMCD promoveerden vandaag tot de samenstelling van de AEX-index. Hoe liggen Adyen en IMCD technisch?

Adyen

Adyen + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel Adyen kende in de zomer van 2018 een flitsende start. De correctiefase werd eind 2018 keurig opgevangen in de koersrange tussen € 400 en € 455. Aan de hellingshoek van het (blauwe) 20-daags gemiddelde valt de onderliggende korte termijn trend af te lezen. Datzelfde geldt voor het (rode) 120-daags gemiddelde. Beiden koersgemiddelden bewegen nu per saldo zijwaarts. De korte termijn trend beweegt tussen ca. € 620 en € 700. De lange termijn trend beweegt in een grotere bandbreedte, zoals ook de 120-daags Bollinger Bands illustreren. Boven het 120-daags gemiddelde blijven de lange termijn perspectieven positief.

IMCD

IMCD vanaf 2015

Anders dan de AEX-index ontwikkelt het aandeel IMCD zich in de afgelopen vier jaar zonder al te grote schommelingen in een rustige stijgende trend. Het (rode) 24-weeks gemiddelde is vrijwel voortdurend naar boven gericht. De actieve beleggers houden ook het (blauwe) 4-weeks gemiddelde in het vizier. Als dit 4-weeks gemiddelde boven het 24-weeks gemiddelde beweegt en stijgt, dan zijn momenten van zwakte (een slotkoers onder de vorige koers) per definitie interessante instap-momenten voor hen die willen profiteren van de chemie van een stijgende trend.

AEX-index op uurbasis + 2% zigzag-indicator

AEX-index op uurbasis + 2% zigzag-indicator

De AEX-index toont dit jaar een vrij sterke constante drang omhoog. Dit blijkt niet alleen uit het 20-uurs gemiddelde dat vrijwel voortdurend boven het 120-daags gemiddelde noteert, maar ook uit de trapsgewijze 2% zigzag-indicator. De zigzag indicator hanteert een afstand van twee procent ten opzichte van de hoogste notering om de weg naar boven te begeleiden. Een daling groter dan twee procent doet de zigzag omklappen. De genoemde gemiddelden het de zigzag zijn eind vorige week weer positief gedraaid. Deze techniek is wellicht iets waar trendvolgers baat bij hebben.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker