TA: ‘Als een raket of als een virus?’

Het aandeel Tesla ging dit jaar als een raket omhoog. In de eerste zes maanden werd 158% koerswinst geboekt. De stijging in Novavax ging ruim 10 keer zo hard.

TESLA INC. vanaf 2017 op weekbasis + 4/24-weeks gemiddelden + relatieve sterkte tov S&P 500 index

In de afgelopen jaren was het aandeel Tesla (TSLA) een speelbal voor speculanten. De aanhangers van hemelbestormer Elon Musk blijven nog steeds geloven in de onbegrensde mogelijkheden van de duurzame energietoepassingen. Lange tijd bleken de activiteiten van Tesla echter verlieslaten. Een jaar geleden halveerde de beurskoers naar ca. $ 177 per aandeel. Maar sinds vorig jaar zomer stijgt de beurskoers als een raket. Het koersplafond rond $ 400 werd eind 2018 overtuigend gepasseerd waarna deze weerstand als lanceringsbasis diende voor een nieuwe adembenemende hoogte, zelfs boven $ 1000. De relatieve sterktelijn tegenover de S&P 500 index gaat ook richting hemelse sferen.

NOVAVAX INC. vanaf juli 2019 + 20/120-daags gemiddelden

De snelheid waarmee aandelenbeleggers zich sinds medio februari dit jaar hebben laten besmetten met het speculatievirus in het aandeel Novavax (NVAX) overtreft de snelheid van de koersstijging dit jaar in het aandeel Tesla. Voor de beeldvorming: de beurskoers van Novavax is in de eerste helft van dit jaar met 1994% in waarde gestegen! De kracht van de koersstijging heeft zoveel energie, dat de actuele koersnotering rond $ 78 met gemak kan verdubbelen. Dat is in elk geval wat de ruimte binnen het stijgende trendkanaal van dit jaar naar de stijgende weerstandlijn biedt. In het huidige tempo kan een beurskoers van $ 160 deze zomer al worden bereikt.

AEX-index op basis van 5 minuten koersdata vanaf maandag 22 juni jongstleden

De AEX-index is naarstig op zoek naar richting. Lange termijn beleggers lijken enig geduld te moeten hebben voor concrete aanwijzingen. In de afgelopen anderhalve week viel de AEX-index opeens terug van ca. 576 naar 550. Een uitbraak uit deze bandbreedte geeft een lange termijn hint wat de AEX van plan is. In de tussentijd staan de daghandelaren aan het roer waarbij sprake is van een nauwere bandbreedte tussen ca. 555 en 565. Bij AEX 563,98 bevindt zich het draaipunt uit 2007 tijdens het einde van de vorige beurshausse. Klaarblijkelijk herinneren beleggers zich dit markante koersniveau en nemen sommige marktparticipanten toch maar het zekere voor het onzekere.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×