TA: ‘Basic Fit en flexibel blijven’

Hoe blijf ik gezond? Dat is eerste vraag die je ook als belegger nu stelt. Maar hoe overleeft u eigenlijk de beursbewegingen?

Basic Fit vanaf beursintroductie + 24-weeks BollingerBands

Financieel overleven op de beurs? Hoe doe je dat? Charles Darwin (1809-1882) brengt ons op een idee. Probeer niet sterker of slimmer te zijn dan de markt, maar wees bereid u aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Herinnert u zich nog de TA-blog van 27 december 2019? Op dat moment verkeerde het aandeel Basic-Fit in een topconditie bij een beurskoers op € 33,50. Deze week werd even de laagste notering bereikt (= € 10,52) sinds de introductie van het aandeel Basic-Fit op de beurs. Zojuist noteerde de beurskoers bij € 15,86 alweer 50% boven het dieptepunt van begin deze week. Een tradingoefening nu: probeer tussen € 10,52 en € 12,60 u heel flexibel op te stellen.

Kon. KPN vanaf 2013 + 4/24-weeks gemiddelden

De aandeelhouders in het beursgenoteerde Koninklijke KPN hebben het niet gemakkelijk. Terwijl de aandelenbeurzen sinds begin 2016 de weg omhoog vonden, ging het met de beurskoers van KPN helaas de andere kant op. Natuurlijk zijn er momenten geweest waarop (achteraf bezien) interessante koopkansen zich aandienden. Denk hierbij aan eind augustus 2018 toen KPN gedurende een week tussen afgerond € 2,14 en € 2,25 noteerde. Deze maand sloeg de koerswinst van deze groep investeerders om in koersverliezen. Nu er sprake is van herstel rijst de vraag hoe deze opleving van de beurskoers tactisch is benut of zal worden benut. Immers, oude steun wordt in theorie de nieuwe weerstand.

AEX-index test het dalende 20-daags gemiddelde (onder het 120-daags gemiddelde)

Het zijn onzekere tijden voor iedereen. Dus ook de beursexperts, beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders. Tot 21 februari dit jaar stond het beleggingssein in de AEX-index nog op groen bij een indexstand op 617,33. De daling onder het 120-daags gemiddelde duwde de AEX-index in een overgangsfase. Op 6 maart dit jaar bij een AEX-stand op 531,29 zette de neerwaartse kruising in de 20/120-daags gemiddelden het sein voor de trend op rood. Herstelbewegingen zijn hoopgevend. Echter, onder een 20-daags gemiddelde met een dalende hellingshoek blijft de emotie beperkt tot vier letters: hoop.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker