TA: ‘Bearsignalen bij BAM en NETFLIX’

Op de Amerikaanse en Nederlandse aandelenbeurs worden zomerse waarderingen bereikt. Desondanks vallen sommige aandelen uit de toon. Denk hierbij aan BAM Groep en Netflix.

Netflix Inc. (NFLX) vanaf 2012 (log-schaal) + relatieve sterkte index

De populariteit van het Amerikaanse Netflix, het wereldwijd bekende bedrijf voor online video streaming on demand diensten, heeft mogelijk haar beste tijd gehad. Het vertrouwen onder Netflix-aandeelhouders bleef tot een jaar geleden bij een piekniveau rond $ 423 erg hooggespannen. De relatieve sterkte index (RSI) op kwartaalbasis (niet getoond) bereikte eind juni 2018 bij een waardering nabij 93(!) de meest extreme mate van overwaardering sinds juni 2011. Destijds daalde de beurskoers in ruim een jaar tijd met bijna 80%. De beurskoers van Netflix op dagbasis is nu extreem oversold nabij een meerjarige stijgende steunlijn rond $ 310. Een daling naar $ 231 (= dieptepunt december 2018) zou niet verbazen en zou vanaf het huidige niveau 27% lager kunnen koersen als de $ 300-grens sneuvelt. Het verliesrisico valt dan nog relatief mee.

Netflix Inc. (NFLX) vanaf 2012 (log-schaal) + relatieve sterkte index

Kon. BAM Groep op weekbasis vanaf 2015

Met donderend geraas eindigde het koersherstel twee weken geleden in het aandeel Kon.BAM Groep. Op vrijdag 5 juli jongstleden sloot BAM nog op € 3,9560 maar een week later op 12 juli werd het aandeel gewaardeerd op € 3,1960. Daardoor eindigde de beurskoers toch nog hoger dan de openingskoers twee weken geleden op €3,0340 aan het begin van de handelsweek. Het is in technisch zin bijzonder negatief dat in de afgelopen week het aandeel BAM Groep  op € 3,2060 opende, maar de handelsweek eindigde op € 3,0220. Dat betekent dat er op weekbasis een zgn. ‘engulfing bear’-patroon is voltooid, waardoor de koopjesjagers van een week eerder de winst volledig verloren zagen gaan. Het fundament blijkt in technische zin erg slecht gevlochten en dus moet rekening worden gehouden met een afbraak tot aan de bodem van eind vorig jaar (= € 2,3610).

Kon. BAM Groep op weekbasis vanaf 2015

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

De hoogste notering in de AEX-index vorig jaar sinds juli 2001 werd bereikt bij een intraday indexstand op 576,90. Bij de opmaak van dit rapport is nog niet helemaal zeker of het plafond wordt opengebroken, maar feit is wel dat het stijgende trendkanaal van de afgelopen weken nog intact is en het een kwestie van uren wordt voordat de AEX-index de stijgende trend zal voortzetten of afbreken. Het 20-uurs gemiddelde beweegt sinds het einde van de eerste handelsweek in juni boven het 120-uurs gemiddelde en zolang deze conditie niet verandert blijft de speculatieve hoop op hogere niveaus naar zelfs AEX 595 het winnen van de latente vrees voor een mislukte uitbraak.

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker