TA: ‘Beyond Meat of McDonald’s?’

Beleggers leven tegenwoordig in een tijdperk waarin ethische vragen steeds meer van invloed lijken op het handelsgedrag. Maar beleggers blijven in elk geval hongerig.

Beyond Meat Inc. (BYND) vanaf mei 2010 + 20-daags gemiddelde + handelsomzetten + RSI(14)

Vorig jaar mei werd het aandeel Beyond Meat (BYND) naar de beurs gebracht. Beleggers stortten zich hongerig op de koers van de bekende vleesvervanger, want op de eerste handelsdag verdubbelde de koers al. Het aandeel lijkt alleen geschikt voor beleggers met een sterke maag, want na een hoogste notering nabij $ 240 viel de beurskoers in december terug naar ca. $ 72. Of de goede voornemens voor 2020 een rol hebben gespeeld bij de recente opmars naar $ 135 valt niet te zeggen. Wel is op basis van de sterk gestegen handelsomzetten begin deze maand sprake van een vorm van hamsteren. De lagere top in de RSI wijst nu op winstnemingen, maar $ 240 dit jaar staat op het menu zodra $ 140 wordt gepasseerd.

McDonald’s Corp. (MCD) vanaf mei 2019 + relatieve sterkte ten opzichte van Beyond Meat Inc.

De roze afgebeelde relatieve sterktelijn afgebeeld onder de koersontwikkeling van McDonald’s Corp. (MCD) ten opzichte van het aandeel Beyond Meat (BYND) toont sinds mei vorig jaar een lagere waardering. Deze lijn wordt verkregen door  dagelijks de beurskoers van McDonald’s te delen door de beursnotering van Beyond Meat (= ratio MCD/BYND). Met andere woorden, de koersprestaties van McDonald’s zijn gemeten vanaf de beursintroductie van Beyond Meat achtergebleven. Vooral deze maand wordt de krachtmeting tussen beide aandelen in het voordeel van Beyond Meat geslecht. Wanneer u hongerig op zoek bent naar rendement, kijk dan ook even naar de relatieve sterkte verschillen.

AEX-index + 20/120-daags gemiddelden

De beleggers met een horizon van enkele weken zitten rustig op een handen te kijken naar een vorm van groeiend gras in de AEX-index. Op dagbasis is het al niet veel anders en is het zoeken naar aanwijzingen voor de eerstvolgende richtinggevende impuls. De 10-minutengrafiek perste er vorige week nog een koersnotering uit boven 615,74 maar moest daarna een stapje terugdoen naar 607,32. De AEX-index zoekt binnen afgerond 616 en 607 dus naar aanknopingspunten voor aan- en verkoopbeslissingen. Op dit moment gaat de technische conclusie niet verder dan het constateren van een tradingrange waarbij nabij 616 terugkerend aanbod mag worden verwacht.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker