TA: ‘Biomerieux blijkt vruchtbaar aandeel’

In de afgelopen dagen is een mysterieus coronavirus in China en omliggende landen opgedoken. Het aandeel Biomerieux blijkt resistent tegen besmettelijke ziektes.

Biomerieux op weekbasis vanaf 2015 + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 index

Neen, de technisch analist kijkt niet naar de (vermeende) oorzaken van de koersstijging van het aandeel Biomerieux (BIM) in Parijs. Dus of de diagnose achter de koersstijging vandaag (ruim +5%) iets te maken heeft met de plotselinge uitbraak van een zeer besmettelijk virus in de Oost-Chinese miljoenenstad Wuhan is nog maar zeer de vraag. De diagnose is vandaag puur technisch van aard. Het aandeel Biomerieux (€ 87,70) breekt uit naar een nieuw hoogtepunt en duidelijk boven de koerstoppen van de afgelopen jaren. In relatieve zin presteert het aandeel Biomerieux in de afgelopen vijf jaar sterker dan de Europese DJ Stoxx 600 index (zie roze RS-lijn). Dat suggereert in het huidige positieve Europese beursklimaat een vruchtbare stijgingspotentieel naar ca. € 95.

Europese DJ Stoxx 600 index op maandbasis + 4/24-maands gemiddelden + RSI(14)

In 2019 noteerde de Europese DJ Stoxx 600 index onder de koerstoppen van 2000, 2007 en 2015. Na de koersdaling in het vierde kwartaal van 2018 leek als gevolg van de daling onder de meerjarige stijgende steunlijn de bullmarkt in gevaar te komen. Dat gevaar lijkt geweken. Eind juni bleek in de grafiek op maandbasis de Europese aandelenindex boven de afgeleide 4-maands en 24-maands gemiddelden te sluiten. Beide gemiddelden toonden stijgende hellingshoeken. Het proces van lagere toppen in de relatieve sterkte index (RSI) werd eind september opwaarts afgebroken. De koerstoppen van afgelopen decennium zijn vervolgens duidelijk opwaarts gepasseerd. De boodschap is dan ook positief met de voormalige weerstandniveaus als nieuwe steun in dit nieuwe decennium.

AEX-index op uurbasis vanaf december 2019 + 20/120-uurs gemiddelden

Omdat het lastig voorspellen is op welke niveaus de beurskoersen over 24 uur genoteerd worden, lijkt het raadzaam om de focus te richten op wat alle ogen kunnen zien en alle vingers kunnen aanwijzen. Met betrekking tot de AEX-index blijkt de notering bij opmaak van deze TA-blog boven zowel het stijgende 20-uurs gemiddelde als boven het stijgende 120-uurs gemiddelden tot stand gekomen. De trend is dus stijgend. Het proces van hogere bodems is nog steeds intact en de meest recente reactie eindigde rond AEX 614. In de komende uren/dagen zou de stijgende steunlijn van de afgelopen anderhalve maand opnieuw weer vraag moeten uitlokken. Die aanname gaat op de schop als het tegendeel blijkt.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker