TA: ‘BOEING toont een diamantpatroon’

De titel van de Bondfilm ‘Diamonds are forever’ kent iedereen. Diamanten tonen fascinerende, maar daardoor ook verraderlijke facetten. De koersgrafiek van Boeing toont dat ook.

Boeing (BA) vanaf 2016 + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel van vliegtuigbouwer Boeing toont in het koersgedrag sinds begin 2018 spreekwoordelijk dezelfde merkwaardige stijgings- en dalingsperioden als de inmiddels zeer omstreden Boeing 737 MAX. Dat wil zeggen, eerst tekent zich in aanloop naar de top vorig jaar een verbredingsformatie af. Uitdijende koersuitslagen wijzen op onrust en dus turbulentie. Daarna tekent zich een symmetrische driehoek af, waardoor dit spiegelbeeld zorgt voor een diamantpatroon. De actuele beursnotering noteert onder de stijgende steunlijn van het diamantpatroon en de trend is na de neerwaartse kruising van het 20-daags gemiddelde onder het 120-daags gemiddelde als ‘dalend’ aan te merken. Beleggers in het aandeel Boeing lijken dus te anticiperen op een vorm van luchtzak in aantocht.

BIOGEN Idec Inc. (BIIB) vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel Biogen Idex (IBB) toonde in de afgelopen 12 maanden twee opmerkelijk extreme bewegingen. Dat was de vrije val in maart met als gevolg een enorm gat in de koersgrafiek. En dat was de explosieve stijging in oktober (met wederom een gat in de koersgrafiek). Het risico bestaat hierin dat aandeelhouders nog met extreme volatiliteit te maken krijgen. Op dit moment is de subjectieve interpretatie vanaf de bodem in oktober vorig jaar dat er sprake is van een ‘bull flag’-patroon of ‘half mast’-formatie. Welke exotische aanduiding er ook aan gegeven wordt, de theorie van een felle stijging gevolgd door een tradingrange ‘voorspelt’ een identieke beweging in de nabije toekomst. In technische analyse is niets in steen gebeiteld, maar een rally lijkt nabij.

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

Trendvolgers die idealiter laag kopen met het doel om hoger te verkopen krijgen in de koersgrafiek van de AEX-index een stijgend trendkanaal te zien. De stijgende steunlijn bevindt zich hedenmiddag bij 609,62 terwijl het 120-uurs gemiddelde 609,87 noteert. De bovenkant van het stijgende trendkanaal bevindt zich boven 630. Er ligt dus ca. 20 indexpunten aan stijgingspotentieel te wachten om benut te worden. Het risico van een trendbreuk onder 609,62 is natuurlijk aanwezig, maar de meest recente intraday correctiebodem ligt op 605,70. De winst-/verliesratio bedraagt dus 20:4 dus 5:1. Het is een ratio die kan helpen bij timingsvraagstukken wat te doen en wanneer.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker