TA: ‘Coronavirus voedt de speculatiedrift’

Bij beleggen en traden zijn er uiteenlopende rationele argumenten die aanzetten tot handelsgedrag. Maar hoe groter de onzekerheden, des te wilder de fantasie geprikkeld wordt.

INOVIO PHARMACEUTICALS (INO) op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

Op 11 februari dit jaar leek de angst om besmet te raken door het Chinese coronavirus te worden weggenomen door de genomen maatregelen door diverse instanties. Maar de geest was uit de fles en wilde speculatie – al dan niet terecht – omtrent de economische gevolgen kwam op gang. Het momentum van zulke speculatie kan o.a. afgemeten worden aan de beurskoers van het aandeel INOVIO PHARMACEUTICALS (INO) en daarvan afgeleide koersgemiddelden. In de grafiek op uurbasis doet zich zojuist een positieve kruising voor in de 20/120-uurs gemiddelden. De conclusie luidde vorige week dat het wachten is op een effectief coronavaccin. Beleggers in INOVIO tonen zich hoopvol gestemd.

BALLARD POWER SYSTEMS (BLDP) op dagbasis vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Op 13 januari dit jaar werden in deze technische analyse blog twee krachtige POWER aandelen genoemd, w.o. het aandeel Ballard Power Systems (BLDP), om een extra boost te geven in 2020 aan het koersrendement van een aandelenportefeuille. Nu weet de technisch analist niets van de onderliggende fundamentele aspecten van genoemd aandeel, maar wel dat een opwaartse koersuitbraak uit een stijgende trend na een terugtest meestal een nieuwe opwaartse stimulans mag verwachten. En dat is precies wat de beurskoers van Ballard Power Systems laat zien. Volgens de actuele trendanalyse is een stijging mogelijk naar $ 20 binnen een maand tijd.

AEX-index vanaf juli 2019 + 20/120-daags gemiddelden

De opmars van de AEX-index lijkt in het zicht van de stijgende weerstandslijn van de laatste maanden te worden gehinderd door winstnemingen. De recente vier slotnoteringen zijn 629,03 / 629,14 / 629,23 en 629,17 ontstaan in de periode 12 t/m 17 februari dit jaar. Tijdens de rallyfase is er recent nog een ‘gap’ (zie oranje prijsvenster) ontstaan waarbinnen geen beursnoteringen tot stand zijn gekomen. Deze koersgaten worden vaak nadien toch opgevuld. Nu een correctie lijkt te zijn ingezet wordt het eerste koersdoel 617,10. Idealiter acteren de koerstoppen van de maand januari eerdaags als nieuwe steun. Een correctie na de felle stijging is immers een heel normaal proces.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker