TA van Edward Loef – Apple en Microsoft in Q4 2020

Hoe zal het vierde kwartaal in Wall Street verlopen? En hoe zullen de beurskoersen van Apple, Microsoft en de Dow Jones Industrial Average zich verder ontwikkelen?

Apple Inc. (AAPL) in 2020 op dagbasis (logaritmische schaal)

 

De beurskoers van Apple Inc. is tot en met eind september dit jaar met 57,75% in waarde gestegen. Daardoor is Apple het best presterende fonds dit jaar in de Dow Jones Industrial Average (-2,65%).

Door de 10% koersdaling blijkt Apple – op Chevron na – vorige maand het slechtst presterende aandeel in de Dow Jones index. Deze koerscorrectie heeft geleid tot een daling uit het stijgende trendkanaal van de afgelopen maanden. De actuele opleving heeft onder $ 120 de kenmerken van een klassieke terugtest. Een nieuwe dalingsfase richting $ 90 mag onder $ 120 worden verwacht. Het oranje prijsvenster ($ 96,30 – $ 100,80) moet immers ook nog met een beursnotering opgevuld worden.

Microsoft (MSFT) op uurbasis in de afgelopen drie maanden

 

Het aandeel Microsoft beweegt per saldo afgelopen drie maanden zijwaarts en maakt deel uit van het selecte groepje technologiewaarden die in Wall Street zoveel aandelenbeleggers in positieve zin heeft verrast. De opwaartse uitbraakpoging eind augustus blijkt na de koersdip in september te zijn mislukt. Deze ‘bull trap’ geeft een reden om uit te kijken naar een bearish koerspatroon, omdat mislukte uitbraken vaak een trendomslag inleiden. De uurgrafiek toont mogelijk een bearish continuatiepatroon in de vorm van een stijgende wig. Bij een daling onder $ 106 wordt het risico van een trendomslag groter.

Dow Jones Industrial Average op uurbasis in de afgelopen drie maanden

 

September heeft haar statistisch zwakke reputatie waargemaakt. De maand oktober is in de beursgeschiedenis daarentegen berucht door het uitbreken van enkele fasen van beurspaniek. Of oktober 2020 ook door verkoopdruk wordt geveld blijft lastig voorspellen. Er is echter weinig fantasie voor nodig om in de grafiek van de Dow Jones Industrial Average een hoofdschoudertop tot ontwikkeling te zien komen. Op dit moment is dat nog pure speculatie want het koersherstel in de afgelopen dagen (zie rode rechthoek), moet vanaf het huidige niveau terugvallen onder de horizontale (oranjegekleurde) trendlijn, om de verkoopfantasie meer beeldig uit te kunnen drukken. De fantasie dreigt werkelijkheid te worden zodra de gele neklijnen neerwaarts worden gepasseerd.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker