TA van Edward Loef – ASMI en ASML chart technisch

De lange termijn koersprestaties in de aandelen ASM International en ASML Holding zijn uitstekend. Maar wat is het korte termijn technisch beeld?

ASM INTERNATIONAL vanaf oktober 2019 + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

 

Het korte termijn technisch beeld in de koersontwikkeling van ASM International (ASMI) geeft aanleiding om in de komende maanden hogere koersnoteringen te verwachten. Bij een actuele koers rond € 136 blijkt sprake van een waardering boven de koerstop van begin september. Begin vorige maand kregen technologiewaarden te maken met winstnemingen, maar de daling onder koerstoppen van begin dit jaar bleek van korte duur. Ten opzichte van de AEX-index, is er deze maand weer sprake van een relatief sterkere prestatie. Dat betekent dat boven de stijgende steunlijn (> € 125) op het Damrak de meerwaarde van ASMI wordt erkend.

ASML Holding vanaf oktober 2019

 

Het aandeel ASML Holding bereikte halverwege juli een recordniveau rond € 355 en beweegt nadien zijwaarts. De terugval vandaag onder de (lagere) koerstop van begin september (< € 339,85) illustreert terugkerende verkoopdruk. Er zijn drie stijgende steunlijnen in de grafiek van ASML Holding afgebeeld, waarvan de derde (= meest actuele) nu rond € 315 beweegt. De derde steunlijn is in de technische analyse de meest belangrijke trendlijn voor een indicatie omtrent een voortzetting van de stijgende trend, of een trendomslag. Afgerond bij € 340 bevindt zich nu de eerste weerstand. Een uitbraak boven € 340 of daling onder € 315 is vermoedelijk een richtingaanwijzer voor de trend in de loop van dit vierde kwartaal.

Nasdaq-100 index op uurbasis in de afgelopen drie maanden

 

Na de koerscorrectie in september probeert de Nasdaq-100 index weer op te krabbelen. De lange termijn trend is positief als gevolg van het recordniveau begin september. De middellange termijn trend is zijwaarts, zolang de Nasdaq-100 index beweegt tussen het dieptepunt van vorige maand (= 10.677,85) en het recordniveau (= 12.439,48). De korte termijn is stijgend boven de recente stijgende steunlijn (> 11.700). Een trend is intact, totdat het tegendeel blijkt. Er is dus reden om positief te zijn en te blijven, mits de Nasdaq-100 index niet terugvalt onder 11.600. Boven 12.000 wordt de positieve trend benadrukt, maar onder 11.600 dreigt een topvormingsproces.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker