TA van Edward Loef – SAP & DAX, nu en 3 maanden terug

“Er komt natuurlijk een moment dat al het vruchtbare uit de koers is geperst”. Vandaag wordt de TA-blog van 23 juli 2020 nader beoordeeld.

SAP vanaf november 2019

Op 21 juli dit jaar werd een hoogste beursnotering in het Duitse beursgenoteerde SAP gesignaleerd bij € 143,20. De koerstop van februari dit jaar was gepasseerd. De trend was stijgend. In de TA blog achtten we het echter verstandig om iets meer afstand te nemen, want in een 6-maandse cyclus leek het maximale resultaat uit de stijgende trend geperst. Vorige week woensdag (21 oktober jl.) werd een verkoopsignaal gegeven als gevolg van duidelijke daling onder de koerstop van februari dit jaar en onder de laagste notering van september dit jaar. Actieve beleggers kijken niet alleen naar de langetermijn trends, maar moeten regelmatig inzoomen om kansen en bedreigingen tijdig te signaleren.

Xetra DAX-index vanaf november 2019 + Rate of Change (86) indicator

De Duitse aandelenindex beleefde haar beste periode in de afgelopen 12 maanden op de 86ste handelsdag na de laagste slotkoers op 18 maart dit jaar. De voortschrijdende procentuele koersveranderingen in de Xetra DAX-index over een vaste meetperiode van 86 handelsdagen bereikte de hoogste notering op 23 juli, bij een koerswinst van ruim 55%. Na deze ‘Rate of Change’ piek bleek alle koerspotentieel in het Duitse aandelenherstel verbruikt. De zijwaartse trend vertoont nu de kenmerken van topvorming via het beruchte hoofdschouderpatroon. De risico’s van een neerwaartse trendomslag zijn nu voor iedereen zichtbaar.

German Bund future vanaf oktober 2017

Het termijncontract op de Duitse 10-jaars staatslening is sinds eind 2018 weer teruggekeerd in de belangstelling van de beleggers. Een proces van hogere bodems tekent zich af dankzij het bodemproces in de eerste helft van dit jaar. Sinds maart dit jaar lijkt een intern stijgend trendkanaal de richting van de German Bund future te dicteren. Boven 175 is er uitzicht op een nieuwe rallypoging naar ca. 180 en mogelijk zelfs hoger (182). Of deze positieve verwachting wordt vervuld is uiteraard een kwestie van afwachten en geduld. Maar trendlijnen helpen bij het stellen van risico-grenzen. De kortetermijn stijgende trendlijn bij 175 geldt als steun voor een positief scenario.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker