TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

Op 8 september werd op social media bekend gemaakt, dat de realityshow ‘Keeping Up with the Kardashians’ na 14 jaar zal stoppen. Is dit een teken aan de wand?

GLOBAL X SOCIAL MEDIA ETF (SOCL) toont tekenen van een trendomslag

De Social Media ETF (SOCL) is een Exchange Traded Fund (ETF) dat het algemene sentiment ten aanzien van beursgenoteerde bedrijven actief op social media weerspiegelt. Het persoonlijke sentiment bij de familie Kardashian gaf deze maand aanleiding “To end on a high note. It was a good time to end”, aldus welingelichte insiders. Zo’n goed fundamenteel verhaal wordt ook technisch ondersteund. In de SOCL-tracker is sprake van een trendbreuk na een imposante stijgingsfase. Ook worden de kenmerken van een hoofdschoudertop zichtbaar. De toon voor minder belangstelling voor social media lijkt door belangrijke influencers te zijn gezet.

FACEBOOK Inc. (FB)

Het aandeel Facebook Inc. (FB) behoort samen met het aandeel Twitter tot de grootste twee belangen in de top-10 holdings in de SOCL-ETF. De beurskoers van het aandeel Facebook bereikte eind augustus de bovenkant van een stijgende weerstandlijn rond $ 305. Momenteel noteert het aandeel ca. $ 250 en blijkt een stijgende steunlijn getrokken vanaf de bodem in maart dit jaar gesneuveld. Beurskoersen voorspellen regelmatig de roddels en geruchten die na verloop van tijd het nieuws bestemd voor het grote mediapubliek bereiken. Waar rook is, is vuur. Dit gezegde is van toepassing in de technische analyse wanneer trendlijnen breken en daarmee wijzen op een verandering van toon (lees: richting van de trend).

TWITTER INC. (TWTR) vanaf oktober 2018 + relatieve sterkte index (RSI)

Het aandeel Twitter Inc. (TWTR) bereikte vorig jaar september een hoogste koersnotering bij $ 45,855. Gisteren (23 september 2020) opende de beurskoers boven de hoogste koers van de voorafgaande handelsdag op $ 43,88 en steeg daarna door tot $ 46,82 , om daarna de handelsdag af te sluiten op $ 45,33. De lagere top in de relatief sterkte index weet echter niet meer boven de recente hoogste RSI-waardering te stijgen. Deze vorm van momentumverlies duidt op een laatste koopinspanning van de bulls in het aandeel Twitter. Eigenlijk is dus de toon gezet voor een top. Deze analyse zou daarom wellicht aandacht verdienen op twitterkanalen die beleggers veelvuldig raadplegen.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker