TA: ‘Energieke aandelen op het netvlies’

De Amerikaanse aandelenbeurs presteert al langere tijd veel beter dan Europese aandelen. Een uitstapje naar energieke Amerikaanse aandelen lijkt zinvol.

Ballard Power Systems (BLDP) op weekbasis + 4/24-weeks gemiddelden + relatieve sterkte tov SPX

Op 14 april dit jaar werd voor de derde keer het aandeel van het Amerikaanse Ballard Power Systems (BLDP) onder de aandacht gebracht. De eerste keer was op 13 januari dit jaar bij een beurskoers op $ 9,69. Als gevolg van de coronacrisis en beurshectiek in Wall Street in het eerste kwartaal volgde na een koerstop op 19 februari jongstleden bij $ 14,20 een vervelende terugval, echter de relatieve koersprestaties tegenover de S&P 500 index bleken energiek genoeg voor een nieuwe opwaartse impuls. De beurskoers opende deze week de handelssessie bij $ 14,02 en bij de opmaak van deze technische analyse blog wordt al ca. $ 17 gesignaleerd. De uitbraak deze week en extrapolatie van de stijgende trend doen speculeren op een doorgaande rally tot boven $ 20.

Tandem Diabetes Care (TNDM) op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

Het is nog kort geleden (22 juni jl.) dat er een korte technische studie werd gepubliceerd over een tweetal opwaartse uitbraakkandidaten. Eén daarvan betrof een update van het aandeel Tandem Diabeter Care (TNDM) bij een beurskoers rond $ 89,50. Dit aandeel werd eind 2018 als bovengemiddeld kansrijk beoordeeld. Wall Street heeft geen trek in vervelend nieuws, dus richt de aandacht zich vandaag op de opwaartse uitbraak boven $ 92. Het geprognotiseerde koersdoel rond $ 130 is weliswaar nog ca. 30% verwijderd van de actuele notering rond $ 103, maar positief feit is in elk geval dat een technische weerstand is weggenomen. Spijtoptanten noteren nu $ 92 als indicatieve steun of springplank om de verwachte sprong naar $ 130 blijvende kansen toe te dichten.

NASDAQ-100 index vanaf juni 2020 op uurbasis + 120-uurs gemiddelde

Na de opwaartse uitbraak op 23 juni jongstleden van de Nasdaq-100 index naar een nieuw recordniveau leek even sprake van een mislukte uitbraakpoging. De Nasdaq-100 viel terug onder de koerstop van 10 juni en het 120-uurs gemiddelde dat vervolgens op 26 juni begon te dalen. De grafiek dicteert de marktparticipanten echter tot een flexibele houding. Het 120-uurs gemiddelde werd op 29 juni weer opwaarts gepasseerd en de hellingshoek begon weer op te lopen. De opwaartse uitbraak boven de koerstop van 23 juni trekt een lange neus naar de marktparticipanten die op een dalingsfase rekenden. Die pessimisten worden gedwongen om hun shortposities te sluiten (mede door meevallende macro-economische data) en dat veroorzaakt een extra koopprikkel. Een opmerking ter afsluiting. Wees voorbereid op een ‘exhaustion gap’. Het gat tussen de openingskoers van vandaag en de hoogste koersnotering gisteren kan duiden op een koopclimax. Blijf monitoren!

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker