TA van Edward Loef: ‘Fallen Angels Galapagos & Gilead ‘

De beursindices in Wall Street verkennen recordhoogte. Europa beleeft vandaag een goede dag. Zijn er nog ergens gevallen engelen te koop?

Galapagos op uurbasis vanaf 18 augustus 2020 + 20/120-uurs gemiddelden

De beurskoers van Galapagos kreeg vorige maand een enorme koersdreun te verwerken door onverwachte fundamentele berichtgeving. Galapagos raakte in vrije val vanaf € 156,70 op 18 augustus jl. naar een intraday dieptepunt op € 105,30 op 19 augustus. De slotkoers werd op de dag van de rampspoed geprikt op € 119,30. Koopjesjagers op zoek naar ‘fallen Angels’ hebben maar kort kunnen profiteren van een herstelbeweging. In de afgelopen week reikte de beurskoers niet verder dan € 115. Er is nu een tradingrange ontstaan tussen € 105 en € 110 met verkoopdruk zichtbaar via de dalende hellingshoeken van de 20/120-daags gemiddelden. Verwacht geen wonderen.

Gilead Sciences (GILD) vanaf september 2017

Galapagos zou eerder dit jaar van een megadeal met het Amerikaanse beursgenoteerde Gilead Sciences (GILD) profiteren, maar de beurskoers van Gilead Sciences staat momenteel zelf behoorlijk onder druk. Terwijl de beursbarometers in Wall Street de stijgende lijn vasthouden, verslechtert de koersontwikkeling in de afgelopen vier maanden. Het is gissen wanneer deze gevallen engel weer vleugels krijgt. De beste aanname is het respecteren van de dalende hellingshoeken in de 20-daags en 120-daags gemiddelden en op zoek gaan naar lagere referentiekoersen. Die lagere referentieniveaus vinden we tussen $ 60,50 en $ 62. De beurskoers kan wel een goed medicijn gebruiken om weer op te krabbelen.

Euro Stoxx 50 index op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Het termijncontract op de Duitse 10-jaars staatslening (bund future) toont in technisch opzicht een hoofdschouderpatroon aan de bovenkant van een stijgend trendkanaal. Dit patroon voorspelt in theorie een daling zodra de neklijn rond 175 neerwaarts wordt gepasseerd. Antiperen op een neerwaartse uitbraak is altijd een hachelijke beslissing, want boven de neklijn is er nog geen technische schade. Wel duidt de lagere top van de rechterschouder een hint richting verkoopdruk. Mocht de neklijn neerwaarts sneuvelen, dan wordt het koersdoel ca. 173.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker