TA: ‘BAM-grafiek kleurt rood’

Het aandeel BAM kent hoge pieken en diepe dalen. Vanaf het dieptepunt eind 2018 werd een koerswinst van 86% in de steigers gezet. Maar ondertussen brokkelt de koersconstructie weer af.

Kon. BAM Groep

Op de tekentafel lijkt de constructie soms stabieler dan zij in werkelijkheid is. Neem als voorbeeld de combinatie van het 20-daags gemiddelde met het 120-daags gemiddelde. In combinatie met de beurskoers is dan snel te zien of de trend negatief is (rood), in een overgangsfase (zwart) of positief (groen). De vrije val in het aandeel Kon. BAM Groep op 8 juli jongstleden maakte een abrupt einde aan de positieve trend. Deze plotselinge afbraak werd op 5 juli dit jaar niet voorzien. Bij noteringen onder beide gemiddelde is de trend negatief. De daling vandaag wordt beoordeeld als een bevestiging van de negatieve trend, waarbij nog moet blijken hoe stevig het fundament voor steun onder € 2,40 zal zijn.

Kon. BAM Groep

HOME DEPOT vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Het Amerikaanse Home Depot stijgt zojuist naar een nieuw ‘all time high’. De opwaartse uitbraak biedt ruimte voor een beperkte stijging naar $ 235 waarna een gebruikelijke terugtest van het uitbraakniveau rond $ 215 mag worden verwacht. Omdat het beursklimaat in Wall Street nogal onzeker is en de opwaartse uitbraak kan frustreren wordt een stoplossgrens gehanteerd bij $ 212,17 zijnde de onderkant van de handelsdag van 20 augustus toe een opwaartse ‘gap’ ontstond ten opzichte van de voorgaande handelsdag. Kortom, boven het stijgende 20-daags koersgemiddelde $ 211,21 is de trend stijgend. Op de langere termijn kan de bandbreedte tussen $ 170 en $ 215 naar boven worden opgeklapt, hetgeen een koersdoel oplevert van ca. $ 260 in de komende anderhalf jaar.

HOME DEPOT vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

AEX-index op weekbasis vanaf 2018 + 4/24-weeks gemiddelden

In de koersgrafiek van de AEX-index op weekbasis weerspiegelt het oranje gekleurde prijsvenster een handelsgebied zonder beursnoteringen. Het is gebruikelijk dat deze ‘gap’ (= koershiaat) wordt gevuld met een notering. Verwacht de komende tijd daarom indexstanden tussen 553,04 en 551,09. De daling van het 4-weeks gemiddelde onder het 24-weeks gemiddelde weerspiegelt toenemende verkoopdruk. De actuele situatie laat zich daarom vergelijken met die van september 2018. Het koersherstel reikte in september 2018 overigens niet verder dan 554,34. Het 120-daags gemiddelde noteert momenteel rond AEX 557 circa een indexpunt lager dan in september 2018. Kortom, om de waan van de dag te begrijpen kan het goed zijn om de bredere context op weekbasis te zien. De wil omhoog overtuigt niet.

AEX-index op weekbasis vanaf 2018 + 4/24-weeks gemiddelden

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker