TA: ‘Harde landing Boeing dichterbij’

Twee maanden geleden werd de glinstering van een diamantpatroon in de koersgrafiek van Boeing gesignaleerd. Grafieken voorspellen soms crashes!

BOEING vanaf 2015 met diamantpatroon

Het diamantpatroon is in de technische analyse een vrij zeldzaam patroon. Het is ook een heel moeilijk te interpreteren koersformatie, omdat de koersuitslagen de eigenschap hebben om de belegger op het verkeerde been te zetten. Daarom werd twee maanden geleden ook geschreven over de verraderlijke facetten. De beurskoers van Boeing (een zwaargewicht in de Dow Jones Index) bevindt zich in een duikvlucht en de grond is nog niet geraakt. In dit tempo komen de bodems uit 2015 en 2016 overigens heel snel dichterbij. Tussen $ 100 en $ 120 staat iedereen weer met beide benen op de grond.

NOVAVAX vanaf augustus 2019 + 20/120-daags gemiddelden

Van winstnemen is nog nooit iemand armer geworden. Die suggestie werd gedaan in de technische analyse blog van 2 maart dit jaar met betrekking tot de speculatieve aandelen Inovio Pharmaceuticals en NOVAVAX. De beurskoers van Novavax noteerde ca. $ 12,96 begin deze maand. De actuele koers bevindt zich rond $ 9,83 onder het stijgende 20-daags koersgemiddelde (< $ 10,02). Op 21 januari dit jaar sloot het aandeel Novavax op $ 9,82. Er mag dus steun worden verwacht voor een nieuwe herstelpoging boven de recente koerstop (> 17,71). Maar die herstelpoging moet dan wel met ingang van vandaag in de vorm van een positieve dagcandle (= slotkoers boven openingskoers) bevestigd worden.

AEX op uurbasis vanaf februari 2020 + 20/120-daags gemiddelden

Als belegger moet je je altijd afvragen wat je motivatie is om te kopen of te verkopen. Er zijn vaak talloze argumenten om iets wel of niet te doen. De succesfactor wordt vergroot als er is nagedacht over een handelsplan. Dat is handig, want dan hoef je in tijden van grote stress en onzekerheid niet in dubio te komen wat wijsheid is. Daar is immers dan al over nagedacht. Neem als voorbeeld in de AEX-index de hellingshoeken van de 20-uurs en 120-uurs gemiddelden. Spreek af dat bij een beurskoers onder beide dalende(!) gemiddelden je niet moet proberen om de spreekwoordelijke vallende messen te vangen. Dat geldt voor alles wat beursgenoteerd is overigens en in sterk dalende trends beweegt.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker