TA: ‘IMCD opmerkelijk positief’

Aandelenbeleggers lezen vandaag over ‘IMCD stelt teleur’ en ‘Wisselend beeld bij cijfers IMCD’. De technische analyse is daarentegen vandaag voor IMCD ‘opmerkelijk positief’.

IMCD vanaf november 2016 + 20/120-daags gemiddelden + handelsomzetten + dagrange indicator

Aandelenbeleggers hebben de vrije keuze om allerlei informatiebronnen te raadplegen op zoek naar bruikbare aanwijzingen voor het toekomstige koersverloop. Hedenochtend stelde de openingskoers (= € 69,20) van het aandeel IMCD teleur, want ten opzichte van de laatste slotkoers was sprake van een koersverlies van bijna 4%. Na een intraday verlies van -7,4% wisselde de stemming van negatief naar positief. Bij de opmaak van deze technische analyse blog noteert IMCD ruim 5% boven de openingskoers. Zulk marktgedrag werd in de afgelopen jaren twee keer eerder waargenomen (op 4 augustus 2017 en 29 oktober 2018, zie groen staafdiagram). De handelsomzetten blijken ook boven-gemiddeld hoog vandaag. Klaarblijkelijk is teleurstellend nieuws juist goed nieuws!

Micron Technologies (MU) vanaf juni 2017 + 20/120-daags gemiddelden

Het is best lastig om dagelijks de kanshebbers in de aandelenmarkten te onderscheiden van de mogelijke bloopers. Er bestaat altijd het risico dat een aanname onjuist blijkt. Als voorbeeld vandaag wordt het Amerikaanse aandeel Micron Technolgy (MU) beoordeeld. Opvallend na de dalingsfase vorig jaar is de ontwikkeling van een stijgende wigformatie dit jaar. De ‘rising wedge’ staat immers bekend als een negatief koerspatroon. De positieve blik op de grafiek signaleert echter een stijgende steunlijn bij stijgende hellingshoeken in de 20-/120-daags gemiddelden. Momenten van zwakte zijn vanuit een trendvolgende redenering dus tijdelijk van aard en bieden dus kansen op koersherstel. Wat de afloop ook moge zijn, voor beide scenario’s valt iets te zeggen, maar een steunlijn is een steunlijn, totdat het tegendeel wordt aangetoond. Dat geldt ook voor stijgende wigpatronen.

AEX-index op dagbasis + 20/120-daags gemiddelden + RSI(14)

De bekende theoretische natuurkundige Albert Einstein is vermaard vanwege zijn verbluffende inzichten en adviezen. Enerzijds adviseerde hij dat een man zou moeten kijken naar ‘wat is’ en niet naar ‘wat zou moeten zijn’ volgens onze fantasierijke brein. Hij beweerde ook dat wanneer je met een andere blik naar dingen kijkt, de dingen ook anders lijken dan oorspronkelijk het geval was. De technisch analist herkent een verbredingspatroon dit jaar door lagere bodems en hogere toppen. Het is een kenmerk van toenemende onrust. Dat zorgt op het huidige koersniveau van de AEX voor weerstand om te speculeren op hogere koersniveaus. Tenzij je focust op het stijgende trendkanaal van de afgelopen drie maanden. Een ding is zeker: de ‘wat is’-benadering registreert een nieuwe top.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker