TA: ‘Aandelenindexfutures in de VS en Europa’

In de Verenigde Staten presteert de Nasdaq-100 index bovengemiddeld sterk. In Europa is de trend in de Euro Stoxx 50 index positief. Wat vertellen de termijngrafieken?

Euro Stoxx 50 future contract

De trend in het termijncontract afgeleid van de Euro Stoxx 50 index kruipt in de afgelopen weken moeizaam omhoog na de tussentijdse correctie in de eerste helft van juni dit jaar. Het future contract beweegt tussen de horizontale weerstandlijn afkomstig van het piekniveau begin juni (iets onder 3400), maar boven de stijgende steunlijn getrokken langs de paniekbodem van maart dit jaar en correctiebodem medio mei dit jaar. Er ontstaat hierdoor een stijgende driehoek. Optimisten rekenen daarom op een opwaartse uitbraak boven 3400, waarna de bandbreedte tussen de hoogste en laagste notering in juni naar boven omgeklapt kan worden. Het koersdoel wordt dan ca. 3800.

Nasdaq Emini futurecontract (sept’20) op uurbasis

Het ‘Emini’ termijncontract op de Nasdaq-100 index beweegt in de afgelopen drie maanden gestaag omhoog. Nergens lijkt er iets aan de hand. De correcties blijven relatief beperkt waarbij de correctiebodems onderling met elkaar in verband staan via een stijgende steunlijn. Evenwijdig aan deze trendlijn beweegt een stijgende weerstandlijn. Opvallend detail is de opwaartse uitbraakpoging aan het begin van deze handelsweek. Deze uitbraak blijkt mislukt en een lagere top binnen het stijgende trendkanaal wijst nu op winstnemingen. Zolang koerscorrecties binnen het stijgende trendkanaal beperkt blijven hebben aandelenbeleggers in de V.S. en in Europa weinig te vrezen.

AEX-index op weekbasis in 2020

De lichtgroen gekleurde gesloten weekcandle die momenteel in de koersgrafiek in ontwikkeling is wijst op een lagere notering (572,56) dan de openingsstand begin deze week (578,26). Vorige week sloot de AEX-index onder de openingskoers van de handelsweek. Zolang de actuele notering boven de slotkoers van vorige week (570,52) noteert, zal de weekcandle de veilige kleur groen blijven vertonen. Onder 570,52 kleurt de weekcandle rood en dat zou negatief uitgelegd mogen worden. Echt negatief wordt de technische conditie echter pas wanneer de slotkoers van deze week zou eindigen onder de laagste notering van de vorige handelsweek (< 564,71). Een neerwaartse reactie onder de vorige candle op weekbasis is immers nog niet eerder gesignaleerd sinds de bodem dit jaar.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker