TA: ‘Krachtige koersuitbraak PayPal’

De Amerikaanse online betaaldienstleveranciers PayPal presteerde in het eerste kwartaal slechter dan verwacht. Toch wint de beurskoers deze week 20%.

PayPal Holding (PYPL) op weekbasis vanaf 2018 + 4/24-weeks gemiddelden + volumes + RS tov SPX

Het aandeel PayPal Holding (PYPL) schoot deze week omhoog ondanks slechter dan verwachte gepubliceerde bedrijfscijfers over het eerste kwartaal. Op donderdag 7 mei opende de beurskoers van PayPal op $ 139,92 en dat is aanzienlijk boven de hoogste intraday notering van afgelopen woensdag op $ 128,31. Op weekbasis zien we nu een lange candle ontstaan boven de koerstoppen van de afgelopen 12 maanden bij een bovengemiddelde weekvolume. Mede door deze sterke koersprestatie breekt ook de relatieve sterktelijn ten opzichte van de S&P 500 index uit naar een nieuw hoogtepunt. Dit is een overtuigend technisch positieve ontwikkeling.

Adyen op weekbasis vanaf 2019 + 4/24-weeks gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. AEX

Het aandeel Adyen, in Nederland bekend van haar ‘alles-in-één-betaalplatform, noteert aan het einde van deze handelsweek bijna 9% hoger dan de slotkoers van de voorgaande handelsweek. Daardoor is Adyen deze week de beste koersperformer in de AEX-index die slechts anderhalve procent hoger koerst. In technisch opzicht trekt de rally aandacht als gevolg van de opwaartse uitbraak van de beurskoers boven de koerstop van februari dit jaar. Sterker nog, de beurskoers maakt zelfs aanstalten om het stijgende trendkanaal van de afgelopen 12 maanden opwaarts te verlaten. In de klassieke technische analyse wijst dit verder stijgingspotentieel. Deze gedachte wordt verder versterkt door de relatieve koersprestaties ten opzichte van de AEX-index die nieuwe hoogtepunten bereikt.

AEX-index op weekbasis vanaf 2018

Er wordt heel veel gespeculeerd over het koersherstel in de afgelopen van de AEX-index. Zal het herstel doorzetten of afbreken? Volgens het zakenblad The Economist die deze week in de kiosken verschijnt is er sprake van een gevaarlijke kloof tussen het gedrag van de aandelenbeurs en de economie. De technisch analist wil zich niet in mengen in deze constatering, maar weet dat beursindices op de economische feiten vooruitlopen. De AEX-index toont sinds 2018 steeds grotere koersuitslagen en dat wijst op een groeiende onrust. Daarnaast is er tijdens de grote dalingsfase dit jaar een gat in de koersgrafiek ontstaan (zie oranje prijsvenster). In theorie worden die koersgaten vaak opgevuld, zoals ook in praktijk van toepassing vorige week. De AEX-index noteert nu onder de top van vorige week. De kloof is gedicht. Het glas is weer halfvol, maar mogelijk ook halfleeg.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×