TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

De Amerikaanse regering heeft het beursgenoteerde Novavax (NVAX) $ 1,6 mrd financiële steun toegekend om een vaccin tegen het coronavirus in januari 2021 te kunnen leveren.

NOVAVAX (NVAX) in 2020 op dagbasis

Bij een beursnotering rond $ 7 per aandeel leek het aandeel Novavax (NVAX) in aanraking te zijn gekomen met een besmettelijke koopinteresse, aangemoedigd door speculaties om een vaccin te ontwikkelen ter bestrijding van het Covid-19 coronavirus. In de technische update op 21 april dit jaar bleek Novavax al met ca. 200% in waarde gestegen. Er werden winstnemingen verwacht, maar deze bleven beperkt van aard. De uitbraak in mei dit jaar bleek in een rap tempo de beurskoers naar ca. $ 50 te stuwen, maar de denkrichting daarna had $ 100 in het vizier als koersdoel. Vandaag opent de beurskoers boven $ 100 doordat de Amerikaanse overheid nu ook in Novavax investeert.

VOPAK op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Op 21 april dit jaar werd de beurskoers van het aandeel VOPAK relatief aantrekkelijk beoordeeld tegenover de koersontwikkeling van het aandeel Royal Dutch Shell. Indien de (roze) relatieve sterktelijn wordt bestudeerd dan blijkt het met die relatieve aantrekkelijk wel mee te vallen of juist tegen. De relatieve sterkelijn beweegt overwegend zijwaarts, dus de keuze voor Vopak is niet zo voor de hand liggend als het op 21 april dit jaar leek. Wel werd in de afgelopen jaren in de beurskoers van Vopak een tradingrange gesignaleerd tussen € 34 en € 48. De beurskoers van Vopak lijkt rond € 48 relatief stabiel te bewegen. Laten we afspreken dat een beurskoers onder € 47 niet meer wordt getolereerd.

AEX-index op uurbasis afgelopen drie maanden

Op het eerste gezicht valt er weinig negatiefs op te merken aan het koersverloop van de AEX-index. De stijgende trend is intact en dat is duidelijk te zien aan het proces van opeenvolgende hogere bodems en opeenvolgende hogere toppen. Maar bij nader inzien valt op dat het proces van hogere toppen vertraagt. Hierdoor neemt de afstand tussen de stijgende steunlijn en stijgende weerstandlijn af en wordt er een stijgend wigpatroon zichtbaar. Pessimisten (of ‘bears’) duiden dit patroon aan als een ‘ending diagonal’ zodra de stijgende steunlijn neerwaarts wordt afgebroken. Een daling onder de 500-puntengrens wordt dan volgens het theorieboek een mogelijkheid. Gelukkig is de stijgende trendlijn intact. En gelukkig zijn de bulls die nu weten waar de risicogrens ligt.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker