TA: ‘Met het oog op winters herstel’

De aandelenindices tonen koersherstel. Het vertrouwen keert schoorvoetend terug. Zet het herstel wel door? En welke aandelen kunnen profiteren?

ENPHASE ENERGY (ENPH) op logaritmische schaal vanaf juli 2017 + 200-daags gemiddelde

In het jaarlijkse LYNX MAGAZINE werd eind 2019 op basis van technische analyse het aandeel Enphase Energy (ENPH) geschikt beoordeeld voor een positieve verrassing in 2020. In deze blog op 23 december werd o.a. een 40-weeks simpel gemiddelde getoond dat succesvol bleek te zijn getest aan de onderkant van het stijgende trendkanaal. In de grafiek op dagbasis en logaritmische schaal is het 200-daags gemiddelde vorige maand succesvol getest. Bij een nieuwe blik op de grafiek zien we een hogere bodem om en nabij het 200-daags gemiddelde. De beurskoers bevindt zich nog steeds boven het niveau van 23 december 2019. Enphase Energy blijft verrassend sterk verrassen.

Unibail Rodamco Westfield vanaf oktober 2019 + handelsvolumes

Noteerde het beursgenoteerde vastgoedaandeel Unibail Rodamco Westfield in december 2019 nog boven € 140, vorige week donderdag bleek de beurskoers afgewaardeerd op € 45,22. Op 18 maart van dit jaar werd intraday een laagste notering opgemaakt bij € 47,04. De afwaardering op € 45,22 onder € 47,04 duurde slechts één handelsdag. Afgelopen vrijdag herstelde de beurskoers naar € 50,40 en vandaag verscheen alweer € 60 op het koersenbord. De handelsomzetten liggen op deze hersteldagen ook hoger dan vorige week donderdag. Een dubbele bodem lijkt gezet. Stiekem wordt gehoopt op een koersherstel naar € 75.

Euro Stoxx 50 index op dagbasis in 2020

De Euro Stoxx 50 index toont vandaag een constructief technisch beeld. De herstelbeweging vanaf het dieptepunt in maart eindigde op 2847,78 maar de terugval bleef beperkt tot boven de helft van stijgingsfase vanaf de recente bodem. De nieuwe rally boven 2847,78 levert niet alleen een hogere top op, maar ook een constructieve hogere bodem. Op basis van de ‘measured move’-benadering zou een stijging naar ca. 3150 tot 3200 in de komende dagen mogelijk moeten zijn. Er is dan wel sprake van een stijgende zigzag en dat is meestal een tijdelijk fenomeen. Voorlopig breekt de zon even door op de beurs, maar pas op…aprilletje zoet, geeft ook nog wel eens een witte hoed.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker