TA: ‘Randstad Holding uit de gratie’

Het uitzendconcern Randstad Holding piekte vorig jaar maart bij € 59,54. Hogere koersniveaus werden daarvoor tijdelijk gesignaleerd in het derde kwartaal van 1998, in 2007 en in 2015. De tijden van hoogconjunctuur liggen achter ons.  We hebben meer tijd over voor een bakkie koffie.

Randstad Holding

Randstad Holding op maandbasis vanaf medio 1990

Het koersverloop van het aandeel Randstad Holding maakt duidelijk dat de fase van ecnomische hoogconjunctuur afkoelt. Aandelenkoersen voorspellen in de regel het wel en wee van de toekomstige economie. De opgaande trend in de koersgrafiek van Randstad Holding op maandbasis die begin 2009 van start ging werd eind vorig jaar neerwaarts verlaten. Er volgden twee kalendermaanden (januari en februari) van koersherstel (zie groengekleurde maandcandles). Alle koerswinst van februari wordt deze maand weer ingeleverd, nadat de beurskoers er niet meer in slaagde om de bodemkoers uit 2007 opwaarts te passeren of binnen het stijgende trendkanaal van de afgelopen negen jaar te klimmen. De technische terugtest lijkt daarmee een feit en het startsein lijkt gegeven voor een dalingsfase naar ca. € 30.

Starbucks

Starbucks (SBUX) vanaf 2015 + 4/24-weeks gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

Het aandeel Starbucks heeft de smaak van de beleggers weer te pakken. Na een periode van drie jaar in een zijwaartse trend te hebben bewogen, is eind 2018 een einde gekomen aan een fase van underperformance ten opzichte van de brede marktontwikkeling (lees: S&P 500 index, zie roze lijn). Sinds oktober presteert Starbucks beter dan de S&P 500 index in ook in absolute zijn is duidelijk sprake van een proces van hogere toppen en hogere bodems. Het rode 24-weeks stijgende koersgemiddelde acteert iets boven het meerjarige uitbraakniveau (= $ 65) als langetermijn steun. Als Wall Street de stemming niet bederft dan is een stijging tot boven $ 80 mogelijk.

AEX index

AEX-index op maandbasis vanaf 2009 (log-schaal)

Eind 2018 werd de stijgende steunlijn in de AEX-index op logaritmische schaal neerwaarts gebroken. Sinds het dieptepunt eind december zijn we getuige van drie opeenvolgende maanden van beursherstel. Dat wil zeggen, de actuele beurskoers (AEX 545,55) bevindt zich boven de openings-koers van maart (> AEX 543,06) maar het verschil tussen openings- en actuele koers is kleiner dan de afstand tussen openings- en slotkoers van februari. En het verschil tussen openings- en slotkoers van februari is kleiner dan die van januari. Hieruit blijkt dat de vraagkrachten afnemen. De risico’s van een lagere top nemen daardoor toe. Eind volgende maand moet het bewijs hiervoor gaan leveren.

LYNX Masterclass: 5 populaire technische indicatoren door technisch analyst Edward Loef

De populairste indicatoren zijn de ‘moving averages’ (MA) en de ‘relatieve sterkte index’ (RSI). De ‘MACD’, ‘Stochastics’ en ‘Directional Movement Indicator’ (DMI) verdienen echter net zo veel aandacht.  In deze masterclass vertel ik,  technisch analist Edward Loef,  u alles over deze technische indicatoren.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×