TA: ‘Shoppen en koopjesjagen’

De AEX-index bevindt om en nabij de hoogste niveaus van afgelopen anderhalf jaar. Shoppen op de beurs is niet echt goedkoop meer. Toch zijn er twee technische blikvangers voor koopjesjagers.

Klépierre vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Klépierre is een beursgenoteerd Frans vastgoedfonds en ontwikkelt en beheert (grote) winkelcentra in heel Europa. Vanaf eind 2017 kwam de klad in het Europese consumentenvertrouwen en dat is wellicht de fundamentele achtergrond voor de koersdaling in 2018. In het eerste kwartaal werd duidelijk dat centrale bankiers de rente langer dan gedacht op een laag peil zouden houden. Een lage rente is geweldig nieuws voor de vastgoedsector, dus volgde een koersherstel. Men hoeft het nieuws niet te volgen om te vermoeden in welke richting de beurskoers zich zal ontwikkelen. De neerwaartse uitbraak onder het 120-daags gemiddelde wijst op verkoopdruk, terwijl een opwaartse uitbraak op terugkerende vraag rijst. Eind januari toont de koersgrafiek de positieve gevolgen. Er is geen garantie dat nu opnieuw hogere niveaus in aantocht zijn, maar de recente hogere bodems in afgelopen weken wijzen op terugkerend geloof in meer bezoek in winkelcentra. Tijd dus om te shoppen in het aandeel Klépierre, voordat het drukker wordt met nog meer shoppers.

Klépierre vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Arcadis op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Het aandeel Arcadis laat na de scherpe stijging in april (inclusief koershiaat = ‘gap’) een interessante adempauze zien die nu voorbij lijkt. De opwaartse ‘gap’ is in mei gesloten tijdens de eerste neerwaartse reactie en nadien blijkt het bodemniveau van mei rond € 16,00 eind vorige maand succesvol te zijn getest. De opwaartse koersuitbraak boven de dalende weerstandlijn geldt als een tweede aanwijzing richting terugkerende belangstelling. Een bevestiging van deze indruk volgde deze week met gisteren tijdens de bodem een fraai bodempatroon op uurbasis. Dit zijn dus drie technische aanwijzingen voor een speculatieve gedachte richting de top rond € 18,20. Vanaf het huidige koersniveau rond € 16,90 bestaat dus een stijgingspotentieel van ruim 7% in enkele weken tijd.

Arcadis op uurbasis in de afgelopen drie maanden

AEX-index op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Tussen de AEX-piekniveau op 576,90 gezet op 27 juli 2018 (niet zichtbaar) is het bij een actuele beursstand van 573,90 de vraag een nieuwe hogere top mogelijk is. Het stijgende trendkanaal van de aflopen weken in de grafiek op uurbasis suggereert van wel. Naarmate de tijd verstrijkt is een rit naar 580 of hoger deze maand denkbaar. Deze denkrichting heeft uiteraard beperkingen. Daarom wordt zekerheidshalve een ondergrens getrokken waaronder de AEX-index niet meer mag wegzakken. Deze ondergrens ligt idealiter tussen AEX 566,67 en AEX 567,39.  Met een beetje geduld binnenkort rond AEX 567 geshopt worden voor een rit boven AEX 580 (= 13 indexpunten koers-potentie). De stijgende steunlijn wordt vervolgens als stoploss-grens gehanteerd en dan blijven de risico’s van een mislukte uitbraak beperkt gehouden.

AEX-index op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker