TA: ‘Signify, een lichtend voorbeeld’

Wanneer je als chartist ergens je licht op moet laten schijnen, dan zijn koerspatronen en trendlijnen voor de hand liggende instrumenten om de trend zichtbaar te maken.

Signify in de afgelopen 12 maanden + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

In de koersgrafiek van het aandeel Signify gloort weer licht aan het einde van de spreekwoordelijke tunnel. Deze conclusie volgt uit de ontwikkeling van een omgekeerd hoofdschouderpatroon in de periode maart t/m mei dit jaar. De neklijn is inmiddels gepasseerd en zoals het hoort ook weer teruggetest. De recente terugtest van de neklijn tussen € 19 en € 20 kreeg extra ondersteuning via een stijgende trendlijn van een stijgend trendkanaal. Hedenochend opende de beurskoers op € 20,68 boven de hoogste notering van de vorige handelsdag (> € 20,28). Het was dus dringen om aandelen Signifiy te bemachtigen. Een stijging van ca. 10% richting € 24,00 lijkt niet onmogelijk nu de beurskoers sinds het dieptepunt in april relatief sterkere koersprestaties laat zien.

UCB in de afgelopen vijf jaar

Het Belgische UCB weet na vele jaren beleggers te enthousiasmeren om in het bedrijf te investeren. Jarenlang bewoog de beurskoers tussen € 57 en 85. Begin dit jaar werd de bovengrens gepasseerd. Echter, de uitbraak van de coronacrisis duwde de beurskoers terug naar ca. € 63. Maar het beurssentiment is ook in Brussel aan het verbeteren, waarbij in de afgelopen 48 uur een krachtige koersuitbraak werd geforceerd tot boven € 108. Wanneer beurskoersen na een jarenlange zijwaartse beweging opeens vol overtuiging uit de bandbreedte schieten ‘moet ge er snel bijzijn’. Een loodrechte stijging naar ca. € 120 mag worden verwacht op basis van een ‘pendulum swing’.

BEL-20 index op weekbasis vanaf juli 2017 + 4/24-weeks gemiddelden

De Brusselse BEL-20 index toont vanaf het dieptepunt in maart een zaagtandbeweging. De herstelbeweging hapert echter bij het bereiken van het 61,8% Fibonacci-retracement. Interessant is de bandbreedte tussen de openings- en slotkoers vorige week die wordt opgeslokt door de bandbreedte tussen de openings- en slotkoers van de eerste week van juni. Deze ‘inside weekly candle’ kondigt doorgaans een trendomkeer aan. De actuele stijging zegt nog niets over de slotkoers van deze handelsweek, maar het herstel mangelt de pessimisten op de beurs. Tussen 3200 en 3550 is het maken van selectieve keuzes in Belgische individuele aandelen wenselijk.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×