TA: ‘Coronavirus besmet nu ook het speculatievirus’

De World Health Organization (WHO) geeft dagelijks informatie en tips omtrent het coronavirus. Beleggers zijn in dit kader vooral besmet door een aanverwant speculatievirus.

INOVIO PHARMACEUTICALS (INO) op dagbasis vanaf 2019 + 20/120-daags gemiddelden + volumes

Een week nadat de westerse media berichtten over het coronavirus, werd duidelijk dat er een vaccin ter bescherming tegen dit nieuwe gevaarlijke organisme wenselijk zou zijn. Naarmate het nieuws zich verspreidde over de gevolgen, sloeg ook het speculatievirus toe. Vandaag worden de koersgrafieken van twee beursgenoteerde bedrijven getoond, waarop beleggers gokken geld te kunnen verdienen aan de ontwikkeling van een effectief vaccin. In maart 2000 noteerde het aandeel INOVIO Pharmaceuticals (INO) een hoogste notering op $ 196. Een laagste notering werd bereikt op $ 2,08 in 2002. Dit dieptepunt werd in oktober 2019 succesvol getest. Nu is het wachten op een succesvolle test van een effectief coronavaccin. Beleggers anticiperen hierop, zo duidt de grafiek recentelijk.

NOVAVAX (NVAX) op kwartaalbasis vanaf eind 1995 (log-schaal) + % veranderingen na 4 kwartalen

De beurskoers van het vaccinbedrijf NOVAVAX (NVAX) ondervindt sinds de introductie eind 1995 in het koersverloop van haar beurswaardering de effecten van gedrag van beleggers met collectieve symptomen van ADHD (= Attention Deficit Hyperactivity Disorder). De beurskoers slingert wild heen en weer met koersveranderingen regelmatig groter dan 50% op kwartaalbasis. Het actuele kwartaal is bijna halverwege, maar ontmoette weerstand iets onder de koersbodem van 2009 (= $ 10,40). Eind 2019 sloot NOVAVAX op $ 3,98 en de beurskoers sloot gisteren op $ 7,02. Speculatie is van alle tijden en vanwege uiteenlopende redenen. In technische zin geeft de succesvol geteste meerjarige steunlijn nu een reden om na vijf aangesloten verliesgevende kwartalen weer positiever te worden.

iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB) op weekbasis + 4/24-weeks gemiddelden (log-schaal)

De koersontwikkeling van iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB) toont een bemoedigend technisch beeld. In de eerste plaats blijkt de ‘IBB’-ETF in het vierde kwartaal van 2019 opwaarts uitgebroken uit een symmetrische driehoekformatie. In de tweede plaats blijkt de te verwachten reactie na een test van het piekniveau uit 2018 vorige week te zijn opgevangen bij het piekniveau uit het voorjaar van 2019 rond $ 115. In de derde plaats blijkt de beursnotering hersteld boven de stijgende 4-/24-weeks gemiddelden. De markt toont zich dus optimistisch en daarom is een stijging dit jaar naar $ 140 een realistische verwachting zodra de uitbraak boven de horizontale weerstand (> $ 123) een feit is.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker