TA: ‘Supermarkten presteren super!’

De onzekerheden in de wereld zijn opeens heel dichtbij gekomen. Zo dichtbij zelfs, dat mensen massaal besluiten om bij de (buurt)supermarkten te gaan hamsteren.

Colruyt op maandbasis vanaf maart 2000

Aandelenbeleggers namen collectief afscheid van hun aandelenbelangen. Met de opbrengst ervan rent men naar de supermarkten om voedsel en andere koopwaar ten behoeve van het lenigen van de eerste levensbehoeften. Nu ‘sociale onthouding’ dwingt tot een isolatie binnenshuis voor enige weken is het volstrekt normaal dat er boodschappen gedaan moeten worden om goed voor de inwendige mens te zorgen. Het is dan ook niet raar om een bovengemiddeld sterke vraag naar aandelen van supermarktketens te verwachten, zoals in de meerjarige grafiek van Colruyt duidelijk tot uiting komt. Aangezien vermoed wordt dat de thuisisolatie nog wel even zal aanhouden, biedt de meerjarige koersgrafiek van Colruyt stijgingspotentieel naar de laatste prijspiek rond € 67.

Kon. AHOLD DELHAIZE op weekbasis vanaf 2011

Het aandeel Kon. Ahold Delhaize heeft vorige week de meerjarige stijgende steunlijn getest die de correctiebodems van 2011, 2012, 2014 en 2017 met elkaar verbindt. Drie verbindingspunten zijn in de technische analyse een voorwaarde om de betrouwbaarheid van de trendlijn serieus te nemen. In 2017 werd aan die volwaarde voldaan en ook nu mag steun bij deze trendlijn worden verwacht. De correctiebodem in september 2018 bij € 18,60 blijkt vorige week succesvol getest. Bij de opmaak van deze technische analyse blog wordt de test van het steunniveau kracht bijgezet, want de beurskoers van Kon. Ahold Delhaize noteert daar bij € 20,40 ruimschoots boven. Rond € 21 moet echter rekening worden gehouden met terugkerend aanbod. Verwacht een hertest van € 18,60 in de komende tijd.

Dow Jones Industrial Average vanaf 5 februari 2020 op basis van 10-minuten candles

Ondanks de acties van de centrale bankiers in Europa, de Verenigde Staten en elders in de wereld blijkt uit de koersontwikkeling van de Amerikaanse Dow Jones Industrial Average dat ‘de markt’ niet overtuigd is van de effectiviteit van de genomen maatregelen. Het gaat er dus niet om te luisteren naar wat de autoriteiten zeggen en/of doen, maar wat anderen doen die u als lezer onder druk zetten om iets wel of juist niet te doen. Iedereen blijft zich zorgen maken, want het proces van lagere toppen en de dalende trend van de Dow Jones Industrial Average wijst op aanhoudende verkoopdruk. Zolang hier geen zichtbare(!) verandering in komt, kan men ‘….’ als de bekende brugman.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker