TA: ‘Tesla en Twitter slaan uit’

Deze week deden zich zeer grote koersuitslagen voor naar aanleiding van de publicatie van de derde kwartaalcijfers. Opmerkelijke uitschieters waren te zien in o.a. Tesla Inc. (TSLA) en Twitter Inc. (TWTR).

TESLA INC. (TSLA) + 4/24-weeks gemiddelden + staafdiagram wekelijkse koersveranderingen in %

Het aandeel Tesla Inc. (TSLA) steeg gisteren ruim 17%. Beleggers in Amerikaanse aandelen weten dat meevallende of tegenvallende cijfers voor enorme koersuitslagen kunnen zorgen. De uitdaging is natuurlijk om vooraf een indicatie te krijgen zonder voorkennis. Een volstrekte legale manier is de op deze plek veelvuldig gepopulariseerde combinatie van de beurskoers en afgeleide 4-weeks en 24-weeks gemiddelden. In de week eindigend op 13 september was sprake van een zwarte weekcandle die op een bodemproces in het aandeel Tesla Inc. duidde (= beurskoers > 24-weeks gemiddelde en 4-weeks gemiddelde onder 24-weeks gemiddelde). Daarna werd als gevolg van de opwaartse kruising van het 4-weeks gemiddelde boven het 24-weeks gemiddelde de trend weer stijgend. De markt kreeg vanaf 20 september jongstleden dus weer vertrouwen in de beurskoers van Tesla Inc.

TWITTER (TWTR) + 4/24-weeks gemiddelden + staafdiagram wekelijkse koersveranderingen in %

Het aandeel Twitter (TWTR) ging gisteren met bijna 21% onderuit na tegenvallende winstcijfers. Ook Aandelenbeleggers hoeven niet altijd lijdzaam af te wachten of de publicatie van bedrijfscijfers goed of slecht worden ontvangen. De beurskoers verdisconteert volgens de technische analyse alle informatie en verwachtingen. Eind vorige week daalde de beurskoers van Twitter onder haar afgeleide 24-weeks gemiddelde, terwijl het 4-weeks gemiddelde nog boven het 24-weeks gemiddelde noteerde. De zwartgekleurde candle illustreerde hierdoor een topvormingsfase. Daarbij kwamen twee dalende hellingshoeken in de 4-/24-weeks gemiddelden. Het voortschrijdend inzicht verslechterde dus op korte- en lange termijn. Nu er zichtbaar sprake is van een trendbreuk wordt deze kennis wijdverbreid meer geaccepteerd. Een daling naar $ 26 zou komende tijd niet verbazen.

AEX-index op uurbasis vanaf 23 september 2019

Vanaf de bodem op 3 oktober jongstleden is een nieuwe stijgingsfase in de AEX-index ingezet. Bij de actuele beurswaardering rond 580 lopen de spanning weer hoog op. Zal de AEX-index nu eindelijk definitief uitbreken naar nieuwe hoogtepunten. De ‘Elliott Wave’-aanhangers vermoeden van niet. De reden is een vijfgolvenstructuur die zich lijkt te ontwikkelen. De correctieve golf (2) toonde op 1o oktober een klassieke abc-zigzag. De bodem van de correctieve golf (4) op 18 oktober eindigde boven de top van golf (1). Nu zijn bijna vier subgolven (i, ii, iii en iv) bijna afgerond voor de finale vijfde subgolf die naar de top van golf (5) moet leiden. Zodra compleet is een forse daling te verwachten onder AEX 572.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker