TA: ‘THERMO FISHER SCIENTIFIC technische diagnose’

Tijdens deze dolle dagen is de informatiebehoefte onder beleggers erg hoog. Waar liggen de kansen? Trendvolgers kijken naar momentumaandelen.

Thermo Fisher Scientific (TMO) vanaf 2008 op maandbasis (log-schaal) + koersperformance vs SPX

Vandaag berichtte Het Financieele Dagblad over een overname van een fabrikant van diagnostische testen (Qiagen) door het Amerikaanse Thermo Fisher Scientific (TMO). Deze overname wordt o.a. in verband gebracht met het opsporen en diagnosticeren van het coronavirus. Het fundamentele argument klinkt logisch, gelet op de wereldwijde aandacht voor uitdijende besmettingen. In technische zin blijkt het aandeel Thermo Fisher Scientific de koersprestaties van de S&P 500 index (+237% sinds eind 2008) ruimschoots te verslaan. Met een resultaat uit het verleden van +830% sinds 2008 zijn we getuige van een outperformer en een ‘momentum’-aandeel. Resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Maar ja, actieve en passieve beleggers zijn wel op zoek naar interessante diagnoses.

Air France-KLM vanaf maart 2015 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. AMX-index

De luchtvaartaandelen krijgen forse klappen te incasseren door internationale reisbeperkingen en annuleringen van internationale evenementen waar grote groepen mensen bij betrokken zijn. De beurskoers van het aandeel Air France-KLM  is uit een symmetrische driehoek gevallen en als het ware in een luchtzak gevlogen. De verkoopdruk houdt aan en het wordt nu speculeren waar en hoe de beurskoers ergens zal belanden. De bodemniveaus uit 2016 (= ca. € 4,70) en begin 2017 komen in dit tempo razendsnel dichterbij. Er kan nog 25% van de beurskoers af, voordat er vaste grond wordt gevonden. Er zijn immers geen echte aanwijzingen voor een snelle verbetering.

AEX-index op uurbasis vanaf maart 2019

Vrijwel iedere belegger in Nederland houdt momenteel het koersverloop van de AEX-index in de gaten. De stemming op het Damrak wordt echter mede bepaald door wat er elders in de beleggingswereld geschiedt. Op zoek naar enige houvast wordt teruggegrepen naar Fibonacci-retracements. Dit zijn natuurlijke verhoudingen tussen acties en reacties tussen de toppen en de bodems. Daarvan is 38,2% een hele normale ratio en die vinden we terug in de dalingsfase iets onder AEX 570. Het 50% Fibonacci-retracement bevindt zich iets boven AEX 580. Na een scherpe daling zou een scherp herstel mogelijk kunnen zijn, maar die eindigt dan idealiter tussen AEX 570 en AEX 580.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker