TA: ‘Twee aandelen, twee timingstechnieken’

Wall Street noteert op recordhoogte en in Europa bevindt de DJ Stoxx 600 index op de piekniveaus van afgelopen 20 jaar. Wat zou nu een interessant idee zijn?

ELY LILLY (LLY) vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden

ELY LILLY (LLY) vanaf december 2018

Interessante beleggingsideeën in de technische analyse ontstaan na vele marktstudies, consistentie en kennis van hoe trends zich ontwikkelen. De technisch analist hoeft niet noodzakelijk te weten welke beursgenoteerde onderneming achter de beurskoers schuilt. In dit voorbeeld gaat het om de aanpak. De keuze voor koopsignalen kan worden beperkt door enkel te focussen op de opwaartse koersuitbraken boven een stijgend 20-daags gemiddelde en een stijgend 120-daags gemiddelde. Hier is dan sprake van een stijgende trendbevestiging. En de slotkoers van het farmaceutische bedrijf Eli Lilly (LLY) voldoet aan deze conditie, waardoor de zijwaartse bandbreedte ($ 105 – $ 117) mag worden omgeklapt naar boven. Dat betekent bij een beurskoers boven $ 117 een stijgingspotentieel van $ 12 per aandeel (> 10%).

ORANGE vanaf 2014 op dagbasis + relatieve sterkte index (RSI)

ORANGE vanaf 2014

Het aandeel Orange (voorheen beter bekend onder de naam France Télécom) valt in negatieve zin op als gevolg van de bijna 10% koersdaling in de afgelopen week. Dit aandeel (notering aan Euronext, tickersymbool ORA) beweegt in de afgelopen jaren per saldo zijwaarts met een weerstandzone rond € 15 en steunzone tussen € 13,10 en € 13,30. Op zoek naar koopkandidaten met een gunstige rendement-/risicoverhouding kan worden gekeken naar de relatieve sterkte index (RSI). Een RSI-waardering onder 30 geldt in het algemeen als een technische onderwaardering, waardoor het aantrekkelijk kan zijn om even geduldig af te wachten tot de beurskoers onder € 13,30 beland. Koopacties hebben volgens de koersgrafiek dan een koersrisico van ca. € 0,20 (= slechts 1,5%), terwijl het opwaarts koerspotentieel € 1,70 bedraagt (als het aandeel zich blijft gedragen zoals in de afgelopen jaren).

AEX-index vanaf juli 2019 op dagbasis

AEX-index vanaf juli 2019

De AEX-index heeft de koerstop van 25 juli jongstleden (= 586,32) en het intraday piekniveau van 1 oktober (= 584,29) afgelopen dinsdag bij een intraday daling naar 581,02 en een slotkoers op 582,93 succesvol getest. Deze conclusie dringt zich op na de herstelbeweging gisteren vanaf een openingskoers op 583,65 en een hogere slotkoers op 590,99. Een steun of weerstand breekt immers pas na een testperiode van twee opeenvolgende handelsperioden (in de daggrafiek twee handelsdagen) of uitbraakmarge groter dan 3%. Met deze beslisregels in gedachten wordt een nieuwe aanval op de 600-puntengrens weer nieuw leven ingeblazen. Daarnaast is de stijgende steunlijn van de afgelopen maanden intact gebleven.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker