TA: ‘Uitbraak Galapagos levert doorbraak!’

Geen belegger vandaag is immuun voor de grote megadeal die Galapagos heeft gesloten met het Amerikaanse Gilead Sciences. Betekent dit een aanloop naar een veel grotere doorbraak?

Galapagos vanaf juli 2018 + 20/120-daags gemiddelden + RSI(14)

De koersontwikkeling van het aandeel Galapagos bleek t/m het eerste kwartaal van dit jaar gevangen in een zijwaartse bandbreedte tussen afgerond ca. € 75 en € 100. Op 29 maart dit jaar bleek sprake van een uitbraakpoging bij een beurskoers boven € 100. Een dag later kruiste het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde. Op 10 juni volgde een uitbraak uit een symmetrische driehoek. Vaak volgt dan een hervatting van de stijging voorafgaand aan dit continuatiepatroon. Bij een beurskoers boven € 107 mocht dan ook een rally worden verwacht naar nieuwe hoogtepunten. In de blog van 23 mei werd die heilzame weg al min of meer voorzien. Lastiger wordt het voor de spijtoptanten onder ons. Bij een RSI-waardering boven 90 rijst de vraag of de beurskoers van Galapagos boven de stijgende weerstandlijn kan blijven noteren.

Galapagos vanaf juli 2018 + 20/120-daags gemiddelden + RSI(14)

Colgate Palmolive (CL) vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

De Amerikaanse S&P 500 index is vorige week de psychologische 3000-puntengrens gepasseerd. Onder beursexperts bestaat de nodige verdeeldheid of deze recordrace wel houdbaar is. De uitslag van de Amerikaanse kwartaalcijfers moet de uitbraak nog wel rechtvaardigen. Het defensieve aandeel Colgate Palmolive heeft nog wat extra koerswinst te realiseren om de piek van begin 2018 rond $ 78 te passeren. Het stijgende trendkanaal geeft in combinatie met de stijgende hellingshoeken van de 20/120-daags gemiddelden de aandelenbeleggers een excuus om het aandeel verder op te poetsen. Er ligt trouwens nog een gat in de koersgrafiek tussen $ 76,62 en $ 74,29. Het zou typisch iets voor Colgate Palmolive zijn om het gat te vullen, ook al is het een cosmetische klusje.

Colgate Palmolive (CL) vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

Het 20-uurs (blauwe) gemiddelde beweegt nog keurig boven het 120-uurs (rode) gemiddelde afgeleid van de AEX-index op uurbasis. Deze beslisregels voorspellen helemaal niets, maar kunnen wel als beslisregel dienen om te beoordelen of de trend voor de zeer korte termijn nog positief of negatief is of wordt. De zwartgekleurde candles weerspiegelen een mogelijke overgangsfase tussen de optimisten en de pessimisten, maar de groen gekleurde candles zetten het sein op ‘veilig’ voor de trend volgende optimisten onder ons. De stijgende steunlijn is nu daadwerkelijk aangeraakt door de beurskoers en blijft daar op dit moment boven leunen. De opwaartse kansen verdienen dan nog steeds de voorkeur met zelfs een koerspotentieel richting AEX 590.

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker