TA: ‘Uitputtingssignalen in Amazon en Apple’

Het aandeel Amazon.com steeg vorige week met 7,9%. Beurslieveling Apple Inc. leverde 2,8% in. Beide aandelen vertonen nu technische uitputtingsverschijnselen.

AMAZON.COM (AMZN) vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Afgelopen week zochten aandelenbeleggers in al hun onzekerheid naar sterke aandelen. Afgelopen vrijdag opende het aandeel AMAZON.COM (AMZN) op $ 2.051,47 maar sloot uiteindelijk op $ 2008,72 (+7,4%). Bij bovengemiddelde omzetten werd de koerstop van 4 september 2018 bij $ 2.050,50 getest. Destijds was dit hoogtepunt het startpunt van een omvangrijke koersdaling. De hoogste intraday notering op 30 januari werd opgemaakt bij $ 1872,87. Tussen deze koers en laagste intraday notering vrijdag jl. (= $ 2.002,27) is dus een koersgat ontstaan die de boeken dreigt in te gaan als een ‘exhaustion gap’. Dat wil zeggen dat aandelenbeleggers na deze koopclimax uitgeput zijn geraakt om de beurskoers nog verder op te drijven.

APPLE INC. op uurbasis vanaf december 2019 + 20/120-uurs gemiddelden

De uurgrafiek van beurslieveling en technologiebedrijf APPLE INC. (AAPL) heeft een bijzonder fraaie en indrukwekkende koersstijging laten zien in de laatste beursmaand van 2019 en de eerste handelsmaand van dit jaar. De uurgrafiek toont nu kenmerken van haperingen. De stijgende steunlijn langs de bodems in afgelopen weken is neerwaarts gepasseerd en een herstelpoging boven de top voorafgaand aan deze trendbreuk leverde een mislukte koersuitbraak op. De snelle daling van $ 327 naar $ 305 illustreert een zekere bereidheid om koerswinsten veilig te stellen. Wall Street en aandelenbeleggers buiten de V.S. doen er verstandig aan om het handelsgedrag in Apple Inc. (en Amazon.com) nu wat kritischer te monitoren.

AEX-index vanaf december 2019 op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

Na de negatieve kruising van de AEX-index onder de 20/120-uurs gemiddelden op 27 januari 2020 staat het technisch handelssein op rood. De AEX-index noteert momenteel onder haar dalende 20/120-uurs gemiddelden, dus de opwaartse herstelbewegingen worden binnen een dalende golfslag gerangschikt. Volgens het technisch patronenboek zou de actuele opleving kortstondig een gooi kunnen doen naar de 600-puntengrens, maar het scenario voor de nabije toekomst houdt een test van de steun rond 581 als hoogst waarschijnlijk. Alleen een stijging boven het 120-uurs gemiddelde zou deze negatieve visie op de beurs op losse schroeven zetten.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×