TA van Edward Loef – Aandeel Pirelli is ‘molto bene’

Zouden de F1-coureurs in het aandeel Pirelli durven investeren? Waarom wel of niet?

Pirelli vanaf 2020

In de afgelopen dagen is er een fundamentele discussie gaande in het motorcircuit. Twee klapbandincidenten tijdens de Formule 1 wedstrijden bij Max Verstappen en Lance Stroll zouden tot verhitte spanningen leiden tussen de F1-coureurs en de bekende Italiaanse bandenproducent. Wat de uitslag van het onderzoek ook moge zijn, aandelenbeleggers in het aandeel Pirelli zien met eigen ogen een stijgend trendkanaal en een aanzet tot een opwaartse versnellingsfase richting € 6,00. Het koersrisico lijkt beperkt tot ca. € 0,22 per aandeel, maar het winstpotentieel oogt bij de huidige beurswaardering ca. vier keer zoveel (lees: € 0,88 per aandeel). Beleggers in Pirelli houden vertrouwen.

DJ Stoxx 600 Automobiles & Parts (SXAP) + koersperformance lange termijn

De koersrendementen die tot nu toe dit jaar zijn gerealiseerd in de aandelen Volkswagen (+71%), Porsche Automobil Holding (+69%), Daimler AG (+37%) en BMW (+ 29%) zorgen ervoor dat de Europese DJ Stoxx Automobile & Parts Index (+28%) de leiding neemt in het klassement van de 18 Europese hoofdsectoren dit jaar. Het is echter de vraag of deze koppositie kan worden behouden, want mocht er winstgenomen worden, dan kan dit de outperformance ernstig schaden. Die hebben we gezien in de periode 2018 t/m 2019. Beleggers in deze sector moeten nu extra scherp opletten.

Volkswagen AG

Het aandeel Volkswagen AG is dit jaar uitgebroken boven de koerstop van 2015. Winstnemingen werden in de afgelopen maand keurig opgevangen rond € 250. De positieve maandafsluiting in mei duidt op een succesvolle klassieke terugtest van de gepasseerde weerstand. Aandelenbeleggers in Volkswagen AG mogen dus speculeren op een stijgingsfase naar € 350 en daarboven € 500. Dit scenario is niet ondenkbaar, omdat in de afgelopen maanden de speculatiedrift onder aandelenbeleggers soms tot extreme situaties heeft geleid (vooral in de V.S.). Indien het beurssentiment zonnig blijft, dan is het aandeel Volkswagen AG de moeite van het actief volgen waardig.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×