TA van Edward Loef – BESI en ASMI zijn een geschenk

Op 30 oktober dit jaar sloot de AEX-index op 533,88. Dit was het laagste niveau sinds 29 mei jl. (slotkoers 532,57). ASMI en BESI tonen fraaie plussen.

BE Semiconductor Industries vanaf december 2016 + relatieve sterkte t.o.v. ASMI + RSI(14)

Er zijn vandaag 24 handelsdagen verstreken sinds 30 oktober dit jaar. De AEX-index noteert zojuist 14,3% hoger en de Europese DJ Stoxx 600 index noteert 14,1% hoger ten opzichte van de laatste handelsdag in oktober. Het aandeel BE Semiconductor Industries (BESI) heeft zojuist dubbel zo goed gepresteerd bij een koersresultaat van bijna 30%. Daarentegen blijft het aandeel BESI ten opzichte van de piekwaardering in maart 2018 achter bij de koersontwikkeling van het aandeel ASM International (zie roze lijn). De beurskoers van BESI sloot op 21 maart 2018 op € 44,55. Deze top wordt momenteel getest bij een overwaardering in de relatieve sterkte index (76,40). De opgaande trend is intact, maar de hoge RSI-waardering vraagt nu wel om verhoging van stoplossgrenzen.

ASM International vanaf 26 oktober op uurbasis

Het aandeel ASM International heeft sinds eind oktober 26,6% koerswinst geboekt. Ter vergelijking: het aandeel ASML Holding werd in dezelfde periode zojuist 20,4% duurder. Het aandeel ASM International bereikt vandaag een nieuw recordhoogte. Op 21 juli dit jaar werd tijdelijk een vorig record gevestigd bij een intraday hoogste koersnotering bij € 151,25. Met ingang van deze laatste handelsmaand van een bijzonder beursjaar wordt de opgaande trend boven de koerstop van juli dus voortgezet. In principe kan bij een aanhoudende koersstijging spoedig een beursnotering rond € 175 tot € 180 worden verwacht. Een daling onder de koerstop van juli dit jaar zou echter een mislukte uitbraakpoging opleveren met bijhorende risico’s van een kortetermijn trendbreuk.

DJ Stoxx 600 op uurbasis vanaf 12 november 2020 t/m 16:15 uur

Het Europese beurssentiment was vorige maand euforisch. Er lijkt geen vuiltje meer aan de lucht. Alleen een zeurkous zou aandacht schenken aan een subtiele afvlakking in de reeks van opeenvolgende toppen ten opzichte van de reeks opeenvolgende bodems. In de grafiek op uurbasis wordt op deze wijze een stijgende wigformatie blootgelegd inclusief de gebruikelijke daling uit deze stijgende driehoek met haar overlappende acties en reacties. Toch is deze waarneming van belang, omdat het een correctiefase naar 383,50 dichterbij brengt. Het betreft hier een koersrisico van krap twee procent. Zou wel mooi zijn als dat gebeurt voor hen die ASMI en BESI als koopkandidaat op het wensenlijstje van Sinterklaas hebben genoteerd.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker