TA van Edward Loef – Big Tech wordt machtiger

De Amerikaanse overheid wil de macht van de internetgiganten beteugelen. De ‘Big Four’ is niet onder de indruk.

Alphabet Inc. C. (GOOG) + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index (SPX) en Nasdaq-100 (NDX)

De Amerikaanse GAFA-bedrijven (= Google (lees: Alphabet), Amazon, Facebook en Apple) behoren tot de zogenaamde ‘BIG FOUR.’ De Amerikaanse overheid wil maatregelen nemen tegen de internetgiganten om de enorme macht van deze bedrijven in te perken. Moeten de aandeelhouders zich nu zorgen maken? De beurskoers geeft het antwoord. De koers van Alphabet Inc. C (Google) noteerde zojuist een nieuw record. De recordreeks lijkt nog niet voorbij. De markt heeft de magische grens van $ 3.000 in het vizier en de beurskoers presteert sterker dan de S&P 500 index (SPX) en Nasdaq-100 index (NDX).

Amazon.com (AMZN) + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index (SPX)

Het aandeel Amazon beweegt al bijna een jaar zijwaarts in een bandbreedte tussen $ 2.900 en $ 3.550. Een opwaartse uitbraak zou een koersdoel opleveren rond $ 4.200 op basis van de ‘omklapregel’. Boven $ 3.550 kan dus $ 650 koerswinst in het verschiet liggen. Vooral wanneer de S&P 500 index ook nieuwe hoogtepunten realiseert, kan er bevestiging worden gezocht in de relatieve sterkte. In de afgelopen maanden bleef de beurskoers van Amazon achter bij de prestaties van de S&P 500 index, maar wanneer de ratio AMZN/SPX verbetert, dan geeft dit blijk van vertrouwen.

Facebook Inc. (FB) + relatieve sterkte t.o.v. Nasdaq-100 index (NDX)

Het aandeel Facebook (FB) lijkt geen enkele hinder te ondervinden van wat voor dreiging dan ook. Een stijgend trendkanaal waarbinnen een nieuwe opwaartse uitbraak kan worden waargenomen levert hiervoor het beste bewijs. Nog meer bewijs illustreert de ratio FB/NDX. Sinds eind februari presteert het aandeel Facebook sterker dan de Nasdaq-100 index en dus is er sprake van een outperformance. De macht van Facebook neemt als het ware verder toe. Extrapolatie van deze trend kan de beurskoers naar $ 370 duwen (= bovenkant stijgend trendkanaal). Alle woorden in Washington ten spijt, in Wall Street (New York) zijn aandelenbeleggers in Facebook vol vertrouwen.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×