TA van Edward Loef – BioNTech hoger, Novacyt lager?

Het coronavirus is o.a. van invloed op de beursnoteringen van bekende vaccinmakers. Vandaag aandact voor BioNTech en Novacyt.

NOVACYT op weekbasis vanaf 2020 + 4/24-weeks gemiddelden

Het aandeel Novacyt kende afgelopen jaar twee spectaculaire koersstijgingen die ongetwijfeld verband hielden met het aantal toe- en afnemende besmettingen van coronavirus. De charttechnische ontwikkeling weerspiegelt alle kennis, feiten en verwachtingen. De dubbele top in de grafiek op weekbasis gevolgd door de neerwaartse kruising van het 4-weeks gemiddelde onder het 24-weeks gemiddelde zette het sein eind februari dit jaar op rood. Eind maart krulde het 120-daags gemiddelde omlaag. Begin april sloot de beurskoers onder het 4-weeks gemiddelde. Deze technische waarnemingen bleken voldoende te waarschuwen voor de vrije val vorige week. De daling onder de top van april vorig jaar duidt op doorzettende zwakte.

BIONTECH SE (BNTX) op dagbasis + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel BioNTech (BNTX) is gisteren gestegen naar recordhoogte, waarbij de vraag gretiger werd naarmate de handelsdag verstreek. Een opwaartse uitbraak boven een vorige top is doorgaans een technisch koopsignaal. De recente rally is onderdeel van de uitbraak uit een symmetrische driehoek dat in de afgelopen maanden zichtbaar is geworden. De koersstijging nadert nu de bovenkant van het stijgende trendkanaal. De weerstandlijn bevindt zich nu rond $ 145 alwaar winstnemingen verwacht mogen worden. Een duidelijke uitbraak boven $ 150 is nodig voor een opwaartse versnellingsfase. Een reden om in de komende dagen dit aandeel scherp in de gaten te houden.

SPDR S&P Biotech ETF (XBI) op dagbasis vanaf 2018

De trend van aandelen van bedrijven gerelateerd aan de Amerikaanse biotechnologiesector blijkt volgens SPDR S&P Biotech ETF (XB) kwetsbaarder geworden voor winstnemingen. Deze maand is het (blauwe) 20-daags gemiddelde als gevolg van winstnemingen onder het (rode) 120-daags gemiddelde geduwd. De herstelbeweging deze week blijkt gisteren (en zojuist) beperkt tot onder het dalende 20-daags gemiddelde. Dit voorspelt weliswaar niets, maar illustreert wel het voortschrijdend inzicht op de korte en lange termijn. De kenmerken van een hoofd-schoudertop voeden het idee van een aanstaande periode van winstnemingen in de Amerikaanse biotechnologiesector. Speculanten in deze sector moeten ervoor zorgen tijdig immuun te geraken voor doorzettende verkoopdruk.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×