TA van Edward Loef – BRUNEL verlies nemen?

Sommigen vragen zich vandaag af of het (nog) te vroeg is om winst te nemen in Brunel. Het is maar hoe je het bekijkt.

Brunel International op weekbasis vanaf 2009 + relatieve sterkte index (RSI)

Aandelenbeleggers in Brunel International hebben in de afgelopen jaren vaker tegen koersverliezen aangekeken dan tegen koerswinsten. De beurskoers werd na de piek rond € 26 in maart 2014 omlaag geduwd naar € 4,38 in maart 2020. Hoeveel beleggers lopen er nog rond die met een ‘buy & hold’-houding bij verkoop vandaag kunnen spreken over ‘te vroeg winstnemen’? Vermoedelijk heel weinig, want in oktober 2019 raakte de beurskoers bij € 10,70 in een vrije val en een koersherstel eindigde eind december 2019 bij € 9,38. De hoge RSI-waardering op weekbasis boven 80 geeft ‘buy & hold’-type beleggers op dit moment een relatief ongunstig perspectief op hogere koersniveaus. Daarentegen is er nu wel perspectief om via verkoop de risico’s van nieuwe koersverliezen te beperken.

TKH Group vanaf 2020 op dagbasis + handelsomzetten

Het aandeel TKH Group NV is vandaag met een (intraday) stijging van 5,8% een opvallende andere blikvanger waarop actieve beleggers de aandacht mogen vestigen. Misschien is ‘moeten’ een betere kwalificatie, want na de hoogste handelsomzetten in maart vorig jaar werd op 9 maart een verkoopclimax gesignaleerd. Het leidde tot een herbevestiging van de nieuwe steunlijn die na de bodem eind januari dit jaar werd gezet. De hogere omzetten vandaag in TKH Group geeft vanuit een chart-technische benadering hoop op de start van een nieuwe stijgingsfase naar ca. € 43 waarboven gespeculeerd mag worden op een vervolgrally naar een koersniveau boven € 50.

AEX-index op uurbasis vanaf februari 2021

De AEX-index heeft op 8 maart een proces van lagere toppen opwaarts gebroken waardoor een milde correctiefase werd afgerond. De focus kan sindsdien weer voor de daghandel gericht worden op hogere koersniveaus met de top van februari dit jaar als magneetfunctie. In de afgelopen handelsdagen tekenen zich hogere bodems in de grafiek op uurbasis af. De vraagzijde is dus bereid om op hogere waarderingen in de markt te stappen. De stijgende driehoek in de AEX-index is dus een bullish continuatiepatroon. Twee denkbeeldige trendlijnen markeren de bandbreedte waarbinnen de AEX-index binnenkort de historische koerstop uit het beursjaar boven de 700 punten grens kan gaan opzoeken.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×