TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Het meest besproken woord in 2020 is vermoedelijk het coronavirus. De pandemie besmet niet alleen mensen, maar ook de speculatieve beleggingsgeesten.

NOVAVAX INC. (NVAX) vanaf september 2019

In de afgelopen 52 handelsweken is het aandeel Novavax (NVAX) met 1855% in waarde gestegen. De rally startte halverwege januari dit jaar, maar de speculanten kregen pas na de grote verkooppaniek, tijdens de wereldwijde aandelenmarkten in maart dit jaar, pas echt oog voor de opwaartse kansen. De beurskoers van Novavax steeg vanaf begin 2020 rond $ 4,00 naar $ 189,40 begin vorige maand. Inmiddels is de beurskoers gehalveerd en weer opgeveerd. Novavax lijkt een tradingrange tussen $ 85 en $ 125 te ontwikkelen. Beide niveaus zijn belangrijke grenswaarden die actieve beleggers strak in de gaten houden.

INOVIO PHARMACEUTICALS (INO) vanaf september 2020

Het aandeel Inovio Pharmaceuticals (INO) presteert in de laatste 52 weken met een stijging van 739%, nog niet eens de helft van de stijgingsfase in Novavax. De speculatieve stijgingsfase dit jaar bereikte een voorlopige koopclimax bij $ 33,79. De beurskoers van Inovio Pharmaceuticals daalde tot begin deze maand naar ca. $ 10,00. Deze mate volatiliteit zou menig speculant maagklachten bezorgen, maar trendlijnen brengen enige verlichting. De correctiefase lijkt na de recente rallyfase voltooid. Aangezien het coronavirus nog altijd tot toenemende besmettingen leidt, is er nog ruimte voor een tweede ronde met explosieve koersstijgingen. Daarvoor is wel een uitbraak boven $ 20 nodig.

MODERNA (MRNA) vanaf september 2019 + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel Moderna (MRNA) blijft met een stijging van 336% meer dan de helft achter bij de koersprestaties van Inovio Pharmaceuticals. Maar de stijging bedraagt wel het achtvoudige van de koersstijging van de Nasdaq-100 index (+43%). Het blijft dus interessant om beursgenoteerde bedrijven die bezig zijn om het coronavirus te lijf te gaan, in de gaten te houden. Een extra hulpmiddel biedt de combinatie van het 20-daags gemiddelde en het 120-daags gemiddelde. Deze korte- en langetermijn indicator van voortschrijdend inzicht, tonen beide een stijgende hellingshoek. De beurskoers van Moderna noteert boven beide gemiddelden. Boven $ 60 gloort er uitzicht op een stijgingsfase naar $ 95.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker