TA van Edward Loef – De wereld op z’n kop gezet

Het weekblad TIME berichtte deze maand over ‘de grote reset’. Het IMF repte over een nieuw Bretton Woods Moment. Gaat nu alles overhoop?

BRENT OIL vanaf 2014 & CBOE VIX INDEX (omgekeerd afgebeeld)

Alle informatie die oliehandelaren, optiespeculanten en aandelenbeleggers nodig hebben is terug te vinden in de beurskoersen. Beurskoersen worden gedreven door emoties en die emoties vertalen zich via de koersgrafieken in herkenbare patronen. De grote koersdaling in de olieprijs dit jaar werd bijvoorbeeld aangekondigd door de daling onder de neklijn van een enorm hoofdschouderpatroon. Deze historische prijsval zette de oliehandel volledig op z’n kop. Iets soortgelijks dreigt nu te gebeuren in de Amerikaanse aandelenmarkt. Zet de VIX-index op z’n kop en u begrijpt de boodschap.

PINTEREST (PINS)

Het aandeel Pinterest (PINS) schiet zojuist met maar liefst ruim 30% omhoog. Het heeft even geduurd om de weerstandgrens rond $ 35 te passeren, maar de opwaartse uitbraak heeft wel voldaan aan de technische voorwaarde om de afstand naar de bodem ($ 10,10) met $ 25 naar boven om te klappen (= koersdoel $ 60). De relatieve sterkte index (RSI) heeft op weekbasis (niet afgebeeld) nog niet eerder zo hoog gestaan als nu (= 88,5). Op dagbasis noteert de RSI dezelfde overwaardering als begin augustus 2019 en januari 2020. De RSI toont ook een lagere top ten opzichte van 23 oktober dit jaar. Contrair ingestelde ‘market timers’ interpreteren de afbeelding van de grafiek dan ook als een geschikt moment om vandaag de winst boven $ 60 te verzilveren.

AEX-index op uurbasis in de afgelopen drie maanden

In de afgelopen maanden is gebleken dat de AEX-index in een zijwaartse trend beweegt. De onderkant wordt gevonden nabij AEX 535 en de bovenkant bij ca. AEX 575. Deze bandbreedte van 40 indexpunten biedt speculanten bij een actuele indexstand rond 538 uitzicht op een stijging van ca. 37 indexpunten bij een koersrisico van ca. 9 indexpunten. Dat wil zeggen: de aanname is dan dat de AEX niet meer onder 529 wegzakt. Hier ligt dus een belangrijke stoplossgrens voor haussiers, want als de bandbreedte van de tradingrange van de afgelopen maanden omklapt naar beneden dan staat alles en iedereen weer op z’n kop.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker