TA van Edward Loef – Duitse auto’s trekken de Europese kar

Vorige maand – 5 maart 2021 – viel de koerssprint in Porsche en Volkswagen nogal in het oog. De beleggers moeten wel scherp blijven.

Volkswagen AG VZ op maandbasis + relatieve sterkte index

Beleggers in het aandeel Volkswagen AG VZ keken een maand geleden aan tegen een beurskoers op € 217,80, hetgeen een opwaartse uitbraak betekende boven de piekniveaus van de afgelopen drie jaar. In maart 2015 werd een hoogste notering gesignaleerd bij € 262,45. De slotkoers van maart 2015 werd opgemaakt bij € 247,85. De relatieve sterkte index (RSI) noteerde op maandbasis destijds 73,7. Op dit moment noteert de RSI op maandbasis 73,5 bij een beursnotering rond € 247,70. De weerstand uit 2015 kan om die reden winstnemingen uitlokken.

Porsche Automobil Holding SE op maandbasis + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx Automobile & Parts

Ook beleggers in het aandeel Porsche Automobil Holding SE houden nu de handen stevig aan het stuur. In april 2015 werd een hoogste notering in het vorige decennium opgemaakt bij € 94,56. Dit koersniveau wordt bij de opmaak van deze TA-blog op de proef gesteld via een opwaartse uitbraakpoging. In het najaar van 2007 werd een hoogste notering gesignaleerd nabij € 160. Indien de bandbreedte tussen ca. € 95 en € 30 in de afgelopen jaren omklapt naar boven, dan is € 160 in de loop van 2021 haalbaar. Althans, dat is een geleerde les uit de hoogconjunctuur in 2007.

XETRA DAX op dagbasis vanaf 7 januari 2020

De Duitse Xetra DAX is bezig met een recordreeks, waarvan het einde nog niet in zicht lijkt. De extrapolatie van een parallele weerstandlijn tegenover een stijgende steunlijn, levert een koersdoel op rond de 17.000-puntengrens. Een opwaartse uitbraak boven 15.500 lijkt waarschijnlijk, zolang de Duitse beursgraadmeter boven 14.500 noteert. Een trend is intact, totdat het tegendeel wordt aangetoond. In dit verband blijft een blik op de Duitse automobielaandelen een vereiste. De automobielsector presteert bovengemiddeld sterk en kan daarom nog meer vaart zetten achter het optimistische beurssentiment in Duitsland, zodoende Europa verder op sleeptouw nemen.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×