TA van Edward Loef: ‘Heineken of liever AB-InBev?’

Het is soms moeilijk kiezen op het terras tussen meerdere soorten bieren. Beleggers herkennen dit dilemma op andere wijze: wordt het Heineken of toch liever AB InBev?

Heineken in 2020 + 20/120-daags gemiddelden

Over smaak valt niet te twisten. De ene belegger focust op hausseposities in de overtuiging dat de onderliggende waarde meer waard zal worden. De andere beleggers prefereert soms liever een baissepositie. In de aandelenmarkt spreekt de beurskoers duidelijke taal. Het aandeel Heineken noteert zojuist onder haar dalende 20-daags gemiddelde. Dit dalende gemiddelde beweegt onder het dalende 120-daags gemiddelde. De herstelbewegingen in de afgelopen weken lopen stuk rond € 80 waar een horizontale trendlijn de vraag naar het bier afschuimt. Beleggers hebben even geen trek in Heineken.

AB InBev in 2020 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. Heineken

Het beleggen in de voeding- en dranksector kent in onzekere tijden meestal wel gretige aftrek. Eten en drinken moet de mens altijd. Het aandeel AB InBev heeft een scherpe daling dit jaar als gevolg van de Covid-19 coronacrisis op de beurs niet kunnen voorkomen, maar slaagt er wel in om vanaf het dieptepunt in een stijgend trendkanaal te bewegen. Anders dan bij het aandeel Heineken zijn de 20/120-daags gemiddelden momenteel wel stijgend en noteert de beurskoers van AB InBev boven beide gemiddelden. De belegger die moet kiezen tussen Heineken of AB InBev heeft uiteraard een persoonlijke voorkeur. De grafiek en de afgeleide indicatoren laten de voorkeur van de markt zien.

AEX-index op uurbasis in de afgelopen drie maanden

In de afgelopen drie maanden is het halen en brengen op het Damrak. Optimisten en pessimisten houden de AEX-index gevangen in een wispelturige zijwaartse beweging zonder duidelijke richting. Op basis van de uurgrafiek zijn twee bodems rond AEX 545 zichtbaar en twee lagere toppen nadat de AEX-index in juli haar voorlopige top bereikte. De dalende toppen wijzen in de richting van meer haast om koerswinsten veilig te stellen en/of minder animo om in te stappen. Daardoor bestaat de indruk dat de AEX-index in de komende weken richting 530 zal afdalen. Daarbij speelt ook het idee dat september de slechtste maandstatistieken van alle beursmaanden kent.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×