TA van Edward Loef – Houd verliezen beperkt

Verandering is de enige constante. Wat te doen in geval van (dreigende) koersverliezen?

SBM Offshore

Een belegger, daghandelaar of beursanalist kan veel te weten komen door te kijken naar voortschrijdend inzicht. Het (blauwe) 20-daags gemiddelde afgeleid van de aandelenkoers SBM Offshore noteert sinds 15 april dit jaar bij € 14,31 onder het 120-daags gemiddelde. De hellingshoeken van beide gemiddelden zijn omlaag gericht. Dit wijst erop dat de verkopers meer haast hebben met aandelenposities afbouwen/verkopen tegenover de eventuele koopinteresse. Er zal ongetwijfeld een goede reden zijn voor de negatieve trend, maar dat is voor de aandeelhouders eigenlijk irrelevant. Immers, tegen de verkoopstroom inroeien is heel vermoeiend en kost veel geld.

Kon. Philips op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

Vorige week maandag 26 juli 2021 werd naar aanleiding van een stevige koersreactie in het aandeel Kon. Philips een intraday technische update gepubliceerd bij een notering rond € 39,15. Flinke koerscorrecties lokken immers vaak speculatief getinte vraag uit. Speculatief kopen zou volgens de technische analyse niet verboden zijn, “maar dan wel met een ‘exit’-regel bij een koersdaling onder. € 38,12”. Bij de opmaakt van deze blog noteert de beurskoers van Kon. Philips onder € 38,12. Mogelijk sluit de beurskoers met een beetje geluk boven de ‘exit’-grens, maar de hellingshoeken in de 20-/120-uurs gemiddelden zijn omlaag gericht. Speculatief kopen zou daarom beter kunnen worden ingeruild voor een tactiek die verkoopt op momenten van sterkte (lees: herstelpogingen).

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) in afgelopen vier jaar + 20/120-daags gemiddelden

Kopen op zwakte en gas geven is de tactiek die aandelenbeleggers in BMW AG kunnen toepassen bij een 20-daags gemiddelde boven een 120-daags gemiddelde. Op de spreekwoordelijke rem trappen komt aan de orde op het moment dat het 20-daags gemiddelde onder het 120-daags gemiddelde kruist. Deze voorwaarden geven geen garantie op succes bij aan- en verkoop van aandelen, maar het kan wel houvast bieden in situaties waarin de weg afbuigt naar een andere richting. De stijgende trend in het aandeel BMW AG is niet langer vanzelfsprekend. Let op het proces van opeenvolgende hogere bodems dat nu in de grafiek zichtbaar wordt en door een aanstaande neerwaartse kruising in genoemde gemiddelden aandacht vraag voor de noodzaak van een aangescherpte risicobeperking.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×