TA van Edward Loef – ‘Klettersteig’ in Zwitserse beursindex

De Zwitserse SMI-index lijkt begonnen aan de laatste klim naar de top der toppen. Twee aandelen zijn al begonnen.

Swiss Market Index op weekbasis vanaf medio 1990

De Zwitserse beursbarometer bevindt zich op een belangrijk richel in het meerjarige trendkanaal. De weerstandlijn langs de koerstoppen van 1998 en 2007 werd vorig jaar bij het uitbreken van het coronavirus getest. De SMI kreeg vervolgens te maken met een te verwachten uitverkoop. De SMI is inmiddels weer helemaal teruggeklommen en lijkt vastbesloten dit keer het laatste stukje te gaan klimmen naar de bovenkant van het steiler stijgende trendkanaal (= ca. 12.300). Dit is althans het scenario zolang de SMI boven de recente correctiebodem (= 10.932,85) blijft noteren.

Richemont (CFR) op weekbasis vanaf 2018

Het aandeel van het Zwitserse luxegoederenconglomeraat Richemont toont deze week een krachtige opwaartse uitbraak boven de top uit 2018. Dit betekent dat er een nieuw record wordt gevestigd in het proces van hogere toppen. De bandbreedte van de koersbewegingen in Richemont bedroeg in de afgelopen acht jaar ca. CHF 50. Dit betekent in principe een lange termijn koopbevestiging met een meerjarige koersdoel rond CHF 150. Vaak volgt na een uitbraak een kortstondige terugtest van de weerstand. Een correctieve beweging van CHF 109,20 naar CHF 100 zou dan ook nieuwe en gunstiger instapkansen bieden hen die op zoek zijn naar een koersresultaat van ca. 50% in de komende twee tot drie jaar.

Swatch Group vanaf eind 2017 op weekbasis

Een ‘melt up’-scenario dringt zich op in het Zwitserse Swatch Group (UHR). Deze maand me zien we een opwaartse versnellingsfase van CHF 280 naar CHF 326. De lengte van de recente twee weekcandles suggereren veel haast om te kopen. Bij een uitbraak boven CHF 330 lijkt de weg vrij te komen liggen voor een grotere klim naar ca. 500. In die situatie klapt de afstand tussen de actuele  weerstandzone en de bodem in maart vorig jaar volledig om, hetgeen een niet ongebruikelijke slingerbeweging is in de technische analyse. Al met al ziet het technisch beeld boven $ 310 er momenteel zeer positief uit.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×