TA van Edward Loef – Nog meer opwaarts koerspotentieel?

The Financial Times is recent een serie columns gestart over de ‘runaway markten’. Er is nog meer uitbundigheid te verwachten?

Microsoft Corp. (MSFT) vanaf 2020 op dagbasis

De waarderingsniveaus in Wall Street worden ‘Sky High’ ervaren. Het Internationale Monetaire Fonds vreest voor een harde klap als het coronavirus niet snel genoeg onder controle komt. De uitbundige stemming kan uiteraard zomaar omslaan. In de koersontwikkeling van het aandeel Microsoft Corp. (MSFT) blijkt dit nog niet het geval. Integendeel zelfs. De beurskoers verlaat een zijwaartse tradingrange ($ 200 – $ 235) aan de bovenzijde, waaruit blijkt dat de vraag de overhand heeft. Het koersdoel wordt becijferd rond $ 270 op basis van het omklappen van de verlaten bandbreedte. Dat betekent $ 40 koerspotentieel en ca. $ 15 koersrisico mocht het marktsentiment toch opeens negatief worden. Immers, Microsoft mag nu niet meer onder $ 225 wegzakken.

Simon Property Group (SPG)

Simon Property Group (SPG) is een Amerikaans commercieel vastgoedbedrijf en behoort tot de top-10 van grootste stijgers dit jaar uit de S&P 100 index. De koersgrafiek toont in de afgelopen jaren zoals zoveel beursgenoteerde vastgoedbedrijven een dramatische waardedaling. Het goede nieuws deze week is de opwaartse uitbraak boven de koerstop van juni en eind vorig jaar. De weerstand rond $ 95 is gepasseerd en deze uitbraak volgt na een hogere bodem eind 2020. De vraag is dus gretiger dan het aanbod of het aanbod heeft gewoon geen haast meer met het oog op betere tijden. Er komt op basis van de afstand tussen de bodem rond $ 45 en de weerstand bij $ 95 ongeveer $ 50 aan koerspotentieel vrij naar $ 145. Ook hier ogen de kansen groter dan de neerwaartse risico’s.

AEX-index op uurbasis (log-schaal) vanaf eind oktober 2020

Er is in de AEX-index een voorlopig einde gekomen aan de uitbundige stemming van de laatste drie maanden. Een stijgende steunlijn vanaf de bodem begin november is neerwaarts afgebroken en dat duidt op een verandering in het beurssentiment. Een normale correctiefase schaaft doorgaans ca. 38% van de stijgingsfase af. Dat zou in de komende tijd een terugval naar ca. AEX 615 kunnen opleveren. Na de trendwijziging volgt meestal ook een tijdelijke opleving. Dit biedt de gelegenheid om koerswinsten veilig te stellen en een boodschappenlijst samen te stellen. De lijst kan rond AEX 615 gebruikt worden om op aantrekkelijker waarderingsniveaus nieuwe opwaartse kansen te benutten, maar dan met meer koerspotentieel dan nu het geval is.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker