TA van Edward Loef – Olieprijsstijging bijna voorbij?

De prijsstijging dit jaar in het WTI-olietermijncontract bedraagt ca. 50%. Zit er nog meer in het vat?

West Texas Intermediate (WTI) Light Sweet Crude Oil op weekbasis vanaf 2018 + RSI(14)

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD) heeft recent de groeivooruitzichten voor de wereldeconomie naar boven bijgesteld. De Wereldbank is optimistisch over de economische groei en de International Energy Agency (IEA) verwacht dat de vraag naar olie eind volgend jaar hoger zal zijn dan voor de coronacrisis. Het WTI-olietermijncontract weerspiegelt deze verwachtingen, maar in het zicht van de piekniveaus uit 2018 (tussen ca. $ 72 en $ 76,50) lijkt een lagere top in de relatieve sterkte index in ontwikkeling. Dit momentumverlies suggereert dat de gunstige vooruitzichten in de olieprijsstijging grotendeels zijn verdisconteerd.

BRENT CRUDE OIL op maandbasis vanaf 2001

Terwijl in het WTI-oliecontract ($ 71,91) nog enige rek lijkt te zitten richting een weerstandniveau, probeert het termijncontract Brent Crude Oil ($ 73,65) boven de dalende weerstandlijn langs de koerstoppen van de afgelopen jaren uit te breken. Het piekniveau uit 2018 bij $ 86,74 kan worden bereikt, zodra de koerstop uit 2019 bij $ 75,60 wordt gepasseerd. Gelet op de technische condities in het hierboven toegelichte WTI-contract, bestaat er prijstechnisch nog wel enige ruimte voor een doorgaande olieprijsstijging. Alleen een terugval onder de openingsprijs van begin deze maand ($ 69,39) zou de positieve trend ter discussie stellen.

REPSOL uitbraakpoging in de uurgrafiek

De beurskoers van het Spaanse olie- en gasbedrijf Repsol (€ 11,44) profiteert van de positieve stemming in de oliemarkt(en). De koersgrafiek op uurbasis toont sinds begin mei een reeks opeenvolgende hogere bodems. Dit duidt op een toenemende vraag. De toppenlijn ontwikkelt zich in de afgelopen weken horizontaal en wordt nu getest. Stijgende driehoekpatronen zijn in de regel continuatiepatronen. Deze koersformatie duidt daardoor op een aanstaande opwaartse koersuitbraak. De koerstop uit 2018 (niet getoond) ligt nabij € 15 per aandeel en een correctiebodem in 2019 ligt bij ca. € 11,40 (niet getoond). Een opwaartse koersuitbraak boven € 11,40 zou in principe de weg naar € 15 kunnen vrijmaken.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×