TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken

Wanneer men wil weten hoe het gesteld is met het beleggersvertrouwen, kijk dan naar het proces van hogere bodems en hogere toppen.

Galapagos vanaf 2020 op dagbasis

Het aandeel Galapagos noteert momenteel ca. 13% boven de slotkoers van vorige week vrijdag. Het aandeel is hier bij de opmaak van deze blog de sterkste stijger deze week in de AEX-index. Op 17 december jl. werd bij een beurskoers van € 76,18 na de terugval naar een meerjarige bodem gevraagd om een nieuwe start. Er meldde zich vervolgens een nieuwe schare investeerders. Een uitdaging wordt spoedig het koersgebied tussen € 95,70 en € 99,86. Gesneuvelde bodemniveaus roepen immers pijnlijke herinneringen op, waarvan afscheid kan worden genomen via een verkoop bij deze voormalige bodem. De opwaartse uitbraak boven de dalende weerstandlijn wordt vaak gevolgd door een terugtest. Meer investeerders kunnen zich melden bij een ‘gap fill’ tussen € 84,44 en € 86,14.

POSTNL vanaf 2020 op dagbasis

In de Amsterdamse Midkapindex is het aandeel PostNL bij de opmaak van deze blog de grootste stijger (ca. 5%) en dat geldt ook voor de geboekte vooruitgang (ca. 8%) ten opzichte van eind vorige week. De stijging vandaag gaat vergezeld met een openingsgap bij € 3,30 in relatie tot de hoogste notering gisteren bij € 3,229. Bij een slotkoers straks boven € 3,30 is er waarschijnlijk sprake van een ‘break away gap’ met een opwaartse versnellingsfase naar € 3,70 tot € 4,00. Bij een slotkoers onder openingskoers kan sprake zijn van een ‘exhaustion gap’. In die situatie lijkt het raadzaam om voorbereid te zijn op een mislukte uitbraakpoging.

Dow Jones Industrial Average vanaf eind november op uurbasis

In aanloop naar de bestorming van het Capitool in Washington D.C. op 6 januari dit jaar kroop de Dow Jones Industrial Average voorzichtig hoger. De Dow Jones Index sloot ondanks deze historische rel 1,44% hoger. Dit leidde tot gefronste wenkbrauwen. Aandelenbeleggers laten zich niet van hun stuk brengen, zo blijkt uit het proces van hogere toppen en hogere bodems. Deze simpele waarneming weerspiegelt nog steeds voldoende vertrouwen in het Amerikaanse bedrijfsleven en politiek. Nu geldt de bodem van 15 januari dit jaar (= 30.612,67) als zichtbaar bewijs van steun en geloof in betere tijden in 2021 en is het wachten op de volgende uitbraak naar hogere toppen.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×