TA van Edward Loef – Outperformers in Wall Street

Een beurswijsheid beweert dat beurskoersen nooit te hoog staan om niet te kopen. Welke aandelen kunnen dit zijn?

NETFLIX Inc. (NFLX) vanaf 2020 op weekbasis + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 Index (SPX)

De beurskoers van Netflix Inc. (NFLX) ging in maart vorig jaar net zoals veel andere aandelennoteringen onderuit door de uitbraak van het coronavirus. De (gedwongen) mobiliteitsbeperkingen hebben mogelijk een belangrijke rol gespeeld bij de forse koersstijging een jaar geleden. In april dit jaar berichtte Netflix dat de groei van het aantal betalende abonnees sterk was afgenomen. De zorgen over toenemende besmettingsrisico’s door de nieuwe Delta-variant nemen nu weer toe. De beurskoers is recent opwaarts uitgebroken uit de zijwaartse bandbreedte. Dit klassieke technische koopsignaal geeft een mooie aanleiding om het koersverloop met optimisme tegemoet te zien. Sinds kort presteert het aandeel beter, dan de S&P 500 index.

Tractor Supply Company (TSCO) vanaf september + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index (SPX)

Tractor Supply Company (TSCO) is een Amerikaanse winkelketen die producten verkoopt voor het opknappen van woningen en onderhoudsgereedschap verkoopt voor het noodzakelijke onderhoud buiten. Klaarblijkelijk is er weer voldoende tijd beschikbaar om de armen uit de mouwen te steken, want de beurskoers is vorige week gestegen naar nieuwe recordhoogte. Mocht Wall Street in een correctiefase belanden, dan blijft een terugval waarschijnlijk beperkt tot de vorige koerstop uit mei. Ook duidt de stijgende steunlijn langs de koersbodems in 2020 en 2021 aan dat het aan vertrouwen niet ontbreekt. Tussen $ 190 en $ 200 geldt in technische zin een beursnotering als een ‘aanbieding’.

Tandem Diabetes Care (TNDM) op weekbasis vanaf 2020 + handelsomzetten

Het is alweer ruim een jaar geleden dat het aandeel Tandem Diabetes Care (TNDM) in deze blog aandacht kreeg bij ca. $ 89. Op 22 juni 2020 werd een uitbraak boven $ 92 verwacht, met als koersdoel $ 130. In oktober werd een hoogste notering bereikt bij $ 123,74, waarna het koersdoel rond $ 130 uit beeld raakte. Het koersverloop vorige week is in technische zin opvallend, want er is sprake van trendomkeerpatroon. De weekdata toonde een openingskoers bij $ 123 en een hoogste notering vorige week bij $ 130,73. Aan het einde van de vorige handelsweek werd een slotkoers opgemaakt bij $ 122,60 en blijkt er een koersgat in de grafiek te zijn ontstaan. Dit duidt sterk op een laatste koopinspanning mede gelet op de relatief hoge beursomzetten en de mislukte uitbraakpoging. Winstnemingen richting $ 105 zijn te verwachten (mogelijk zelfs tot ca. $ 80).

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×