TA van Edward Loef – Reservering TESLA in beursindex

Op 21 december a.s. wordt het aandeel Tesla opgenomen in de S&P 500 index. De bekendmaking geeft de beurskoers vleugels.

TESLA (TSLA) in de afgelopen drie maanden op uurbasis

Een reeks van vijf kwartaalwinsten op rij bij autofabrikant Tesla geeft een reden voor opname in de prestigieuze Amerikaanse beursindex S&P 500. Hierin zijn de grootste bedrijven van de Verenigde Staten zijn vertegenwoordigd. De beurskoers van Tesla (TSLA) opent ruim 10% hoger en schiet daarbij uit een symmetrisch driehoekpatroon. Het goede nieuws voor 2020 is dat hiermee het startsein lijkt gegeven voor een eindejaarsrally naar ca. $ 600. Het slechte nieuws voor 2021 is dat een symmetrische driehoek vaak als basis dient voor een finale rallyfase.

FUELCELL ENERGY (FCEL) vanaf 2013 (log-schaal)

De beurskoers van FuelCell Energy Inc. (FCEL) geeft speculanten genoeg brandstof om flink wat geld te verbranden, of juist de investeringen verder op te stoken. De beurskoers noteert ten opzichte van afgelopen vrijdag alweer 40% hoger. Hierdoor worden de koerstoppen van dit jaar opwaarts gepasseerd. Ook kan de speculatie beginnen, hoewel koerswinst nog haalbaar is. De koersgrafiek toont in het verleden koerstoppen bij $ 4,44 en daarboven $ 11,28 en veel hogere waarderingsniveaus. Een terugval naar $ 3,50 zou na de opwaartse uitbraak boven de dalende meerjarige weerstandlijn uitzicht bieden op honderden procenten koerswinst. De kansen overtreffen de risico’s ruimschoots boven de dalende weerstandlijn.

AEX-index op uurbasis vanaf 17 augustus 2020

De opwaartse koersuitbraak in de AEX-index is bijzonder snel en krachtig verlopen. Het gevolg hiervan is een zeer steile stijgende steunlijn die met gemak wordt gebroken bij de minste of geringste aarzeling. De 600-puntengrens geeft een psychologische druk, om winsten veilig te stellen. Er tekent zich nu een dubbele top af, dus het aanbod begint nu even de overhand te krijgen. Een daling naar het uitbraakniveau rond AEX 575 zou van harte worden verwelkomd. Dit omdat veel marktpartijen de stijging boven AEX 575 niet hebben voorzien, laat staan hiernaar hebben gehandeld. De markt biedt spijtoptanten niet zelden nieuwe kansen. Verwacht steun bij winstnemingen in de zone 565-575.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker