TA van Edward Loef – Speculeren in KPN, Bayer en AEX

Geruchten over een mogelijke overname van Koninklijke KPN zet speculanten vandaag aan het werk. De technische analyse doet het voorwerk.

Koninklijke KPN + 20/120-daags gemiddelden

Een maand geleden (12 oktober 2020) werd in aansluiting op basis van een berekende redenering de kansen en risico’s in het aandeel Koninklijke KPN bij een beurskoers rond € 2,42 toegelicht. Er was toen (net zoals vandaag) sprake van overnamespeculatie. Idealiter zou zich, op basis van een verwachte opvulling van een koersgat tussen twee koersnoteringen, een koopkans voordoen rond € 2,30 met als koersdoel € 2,50. Het bedoelde koersgat tussen € 2,35 en € 2,25 werd opgevuld tijdens de noodzakelijke dalingsfase. De koersgrafiek toont vandaag hoe een koersgat dat op 29 januari dit jaar was ontstaan tussen € 2,6610 en € 2,5630 (zie oranje prijsvenster) ook weer wordt opgevuld. De redenering op basis deze tweede ‘measured move’-actie veronderstelt nu een weerstand bij € 2,66.

BAYER vanaf oktober 2017 op weekbasis + relatieve sterkte index (RSI)

Een maand geleden (12 oktober 2020) werd in het Duitse chemieaandeel Bayer AG een steun gesignaleerd rond € 45. Indien het Duitse beurssentiment zou verbeteren, dan zou de beurskoers van Bayer kunnen opveren naar € 52,85. De steun bij € 45 werd neerwaarts doorbroken, maar dit blijkt volgens de weekgrafiek een ‘false move’. Net zoals eind juni vorig jaar herstelt de beurskoers zich boven een vorig bodemniveau. Ook de relatieve sterkte index is opgeveerd vanuit een oversold waardering. Optimisten hanteren nu het dieptepunt van de beurskoers deze week (= € 42,73) als ondergrens voor een stijgingspotentieel tot ca. € 62,50. Bij een actuele koers rond € 47,50 betekent dit een mogelijke winst van ca. € 15,00 bij een risico-acceptatie van ca. € 5,00.

AEX-index vanaf oktober 2020 op uurbasis

Een actieve trader kan veel waarnemen door goed te kijken. Goed kijken is iets anders dan juist voorspellen. De sterke stijging deze maand was eind oktober niet voorzien en ook niet te verwachten. Maar wie oog heeft voor het proces van opeenvolgende hogere bodems ziet een stijgende trend en bij een neerwaartse doorbraak een trendomslag. Datzelfde geldt voor een dalende trendlijn die begin deze maand een draai naar boven signaleerde. Boven AEX 590 zijn de kopers in de AEX-index gretig. Mocht de AEX-index terugvallen dan zou rond de koerstop 575 een nieuwe schare kopers zich moeten gaan melden. Met een stoploss rond AEX 565 accepteert men in die situatie ca. 10 indexpunten koersrisico in ruil voor minimaal 25 punten opwaartse koerspotentie.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×